Святе Письмо з розважаннями на 24 червня

Читай також

  • Святе Письмо з розважанням на 11 липня
  • Святе Письмо з розважанням на 8 липня
  • Святе Письмо з розважанням на 7 липня
        • Святе Письмо з розважаннями на 24 червня

          До Римлян послання святого апостола Павла читáння.

          28. Браття, коли вони не вважали потрібним триматися правдивого пізнання Бога, видав їх на поталу їх лихих думок чинити негодяще: 29. вони повні всякої несправедливости. лукавства, захланности, злоби, повні заздрости, убивства, колотнечі, підступу, лихої волі; 30. вони обмовники, наклепники, богоненависники, зухвалі, горді, хвальки, винахідники зла, неслухняні батькам, 31. нерозумні, зрадливі, безсердечні, немилосердні. 32. Вони, хоч пізнали Божий присуд, що, хто таке чинить, заслуговує смерть, не тільки це роблять, але і схвалюють тих, що таке чинять.

          1.Ось чому немає тобі оправдання, хто б ти не був, о чоловіче, що судиш; бо в чому судиш іншого, ти сам себе засуджуєш: чиниш бо те саме, що судиш. 2. ми ж знаємо, що суд Божий є по правді на тих, що таке чинять. 3. Чи думаєш про те, о чоловіче, який судиш тих, що таке чинять, і сам так робиш, що ти суду Божого уникнеш? 4. Або погорджуєш багатством його доброти, поблажливости і довготерпеливости, не знаючи, що Божа доброта тебе веде до покаяння? 5. Та ти жорстокістю твоєю і нерозкаяністю серця збираєш гнів на себе в день гніву, коли об’явиться правдивий суд Бога, 6. що воздасть кожному за його вчинками: 7. тим, що витривалістю в добрім ділі шукають слави, чести і нетління – життя вічне; 8. а сварливим та неслухняним правді, але слухняним кривді – гнів та обурення. 9. Горе й лихо на всяку душу людську, що чинить зло: на юдея перше, потім грека.

          Від Матея святого Євангелія читáння.

          Сказав Господь:

          27. Ви чули, що було сказано: не чини перелюбу. 28. А я кажу вам, що кожний, хто дивиться на жінку з пожаданням, той вже вчинив перелюб в нею в своїм серці.

          29. І коли твоє праве око тебе спокушає, вирви його й кинь геть від себе: ліпше тобі, щоб один твій член загинув, аніж щоб усе твоє тіло вкинуто в пекло. 30. І коли твоя правиця тебе спокушує, відітни її і кинь геть від себе: ліпше тобі, щоб один твій член загинув, аніж щоб усе твоє тіло пішло в пекло.

          31. Сказано теж: хто відпускає свою жінку, хай дасть їй розвідний лист. 32. А я кажу вам: хто відпускає свою жінку, хіба у випадку розпусти, той робить з неї перелюбку; і хто взяв би розведену, чинить перелюб

          Мт. 5, 27-32. «І коли твоє праве око тебе спокушає, вирви його й кинь геть від себе».

          З одного боку, нам видається неможливим так радикально виконувати настанови Христа: вирвати око, відрубати правицю. Але чому ж Спаситель промовляє так категорично, чому вживає такий підхід?

          Напевно, щоб показати нам, наскільки маємо бути безкомпромісними у своєму житті. Бо ж признаймося, що нам бракує саме вірності в малому. Адже не раз заспокоюємо себе: це не страшний гріх, то невелика провина, усі так роблять. Не забуваймо, що саме з цих малих, незначних речей постають великі проблеми та великі гріхи. Категоричність потрібна для того, щоб ми були вірні Богові спочатку в малому й незначному – тоді є надія, що й у великому будемо вірні. Уміймо категорично відкидати недобрі думки, лихі наміри, недобрі бажання. Будьмо принципові в тому, щоб бути вірними Богові. Цією категоричністю в малих ділах будується праведне і святе життя.

          Владика Венедикт (Алексійчук)

          Читай також

        • Святе Письмо з розважанням на 11 липня
        • Святе Письмо з розважанням на 8 липня
        • Святе Письмо з розважанням на 7 липня
          • Оціни

            [ratemypost]