Святе Письмо з розважанням на 3 липня

Читай також

  • Святе Письмо з розважанням на 11 липня
  • Святе Письмо з розважанням на 8 липня
  • Святе Письмо з розважанням на 7 липня
        • Святе Письмо з розважанням на 3 липня

          Апостол: Рим. 84 зач.; 3, 19-26.

          До Римлян послання святого апостола Павла читáння.

          19. Браття, ми знаємо, що все, що закон говорить, тим, які під законом, говорить, щоб усякі уста замовкли і щоб увесь світ визнав себе винним перед Богом; 20. бо ніхто не оправдається перед ним ділами закону: законом бо гріх пізнається.

          21. Тепер же без закону явилася Божа справедливість, засвідчена законом і пророками; 22. справедливість Божа через віру в Ісуса Христа для всіх, хто вірує, бо нема різниці. 23. Всі бо згрішили й позбавлені слави Божої, 24. і оправдуються даром його ласкою, що через відкуплення в Ісусі Христі: 25. якого видав Бог як жертву примирення, в його крові, через віру, щоб виявити свою справедливість відпущенням гріхів колишніх, 26. за час довготерпіння Божого, щоб виявити свою справедливість за нинішнього часу, щоб він був справедливий і оправдував того, хто вірує в Ісуса.

          __________

          Алилуя, глас 4: Візвали праведні, і Господь вислухав їх, і від усіх скорбот їх ізбавив їх (Пс. 33,18).

          Стих: Багато скорбот у праведних і від усіх них ізбавить їх Господь (Пс. 33,20).

          Стих: Блаженні, яких вибрав і прийняв Ти, Господи і пам’ять їх з роду в рід (Пс. 64,5).

          __________

          Євангеліє: Мт. 20 зач. 7, 1-8.

          Від Матея святого Євангелія читáння.

          1. Сказав Господь: Не судіте, щоб вас не судили; 2. бо яким судом судите, таким і вас будуть судити, і якою мірою міряєте, такою і вам відміряють.

          3. Чого ти дивишся на скалку в оці брата твого? Колоди ж у власнім оці не бачиш? 4. Або як можеш твоєму братові сказати: дай, вийму скалку в тебе з ока, як он колода в твоїм оці ?

          5. Лицеміре! Вийми спершу із свого ока колоду і тоді побачиш, як вийняти з ока брата твого скалку.

          6. Не давайте святого псам, і не кидайте перел ваших перед свиньми, щоб не потоптали їх ногами і, обернувшись, не роздерли вас.

          7. Просіть, і дасться вам; шукайте, і найдете; стукайте, і відчинять вам. 8. Кожний бо, хто просить, одержує; хто шукає, находить; хто стукає, тому відчинять.

          __________

          Мт. 7, 1-8. «Не судіте, щоб вас не судили».

          Нам складно визнавати власні недоліки, а ще складніше – поборювати їх. Та ми добре бачимо кожну хибу в інших і ще краще знаємо, що зробити, щоб її позбутися.

          Нам ріже око і пронизує слух чужа гріховність, ми навіть не можемо вкласти собі в голову, як люди можуть так жити. Але чудово знаходимо пояснення і виправдання кожного свого кроку і обставини, що не дають позбутися цього.

          Нас дивує віддаленість інших від Бога і те, як мало місця для Нього в їхньому житті. Але самі не надто часто застановляємося на Господній присутності, а часто керуємося традицією ставати перед іконами, щоб вимовити ще одне прохання чи знову вилляти жалі.

          Що з тим робити? Скеруймо це збільшувальне скло на своє життя. пробуймо позбутися власних слабкостей і сприймімо їх із такою строгістю, як вміємо це робити щодо інших. І лише, коли вдасться досягти успіху у власній переміні, зможемо комусь щось радити.

          Читай також

        • Святе Письмо з розважанням на 11 липня
        • Святе Письмо з розважанням на 8 липня
        • Святе Письмо з розважанням на 7 липня
          • Оціни

            [ratemypost]