Святе Письмо з розважанням на 12 серпня

Читай також

  • Святе Письмо з розважанням на 14 квітня
  • Святе Письмо з розважанням на 13 квітня
  • Святе Письмо з розважанням на 7 квітня
        • Святе Письмо з розважанням на 12 серпня

          До Корінтян першого послання святого апостола Павла читáння.

          1 Кор. 157 зач.; 14, 26-40.

          26. Браття, коли сходитеся, і кожний має чи то пісню, чи навчання, чи то об’явлення, чи то мову, чи то пояснення – все хай буде для збудування. 27. Коли хто говорить мовами, нехай їх буде двоє, а щонайбільше троє, і нехай один поясняє, і то по черзі. 28. Коли ж нема, хто міг би пояснити, нехай мовчить у Церкві, нехай собі й Богові говорить. 29. Що ж до пророків, нехай два чи три говорять, інші ж хай уважають. 30. Коли ж кому з присутніх дано об’явлення, хай мовчить перший. 31. Бо всі ви можете один за одним пророкувати, щоб усі навчались й утішались. 32. Духи пророків коряться пророкам, 33. бо Бог є Бог не безладу, а миру.

          Жінки, як у всіх Церквах святих, 34. нехай мовчать, їм бо не дозволено говорити; нехай будуть у покорі, як і закон говорить. 35. А коли хочуть чого навчитися, хай спитають удома своїх чоловіків, бо непристойно в церкві жінці говорити. 36. Хіба від вас вийшло слово Боже? Хіба до вас одних прибуло?

          37. Як же кому здається, що він пророк або має який духовний дар, хай розуміє, що те, що пишу – заповідь Господня. 38. Коли ж хто її не визнає, того не визнавайте.

          39. Тому, брати мої, хай вашим прагненням буде пророкувати, і говорити мовами не бороніте, 40. але все нехай діється пристойно і доладно.

          Від Матея святого Євангелія читáння.

          Мт. 83 зач. 21, 12-14; 17-20.

          12. В той час Ісус увійшов у храм і вигнав усіх, що продавали й купували в храмі; перевернув столи міняйлів і ослони тих. що продавали голубів, 13. і сказав їм:

          – Написано: дім мій домом молитви буде зватись; ви ж чините з нього печеру розбійників.

          14. І підійшли до нього в храмі сліпі та кульгаві, і він зцілив їх.

          17. І покинувши їх, вийшов з міста у Витанію і там заночував.

          18. Уранці, вертаючись до міста, він зголоднів. 19. Побачивши край дороги смоковницю, він підійшов до неї, та не найшов на ній нічого, крім самого листя, і сказав до неї:

          – Нехай повік не буде з тебе плоду!

          20. І негайно же смоковниця всохла. Побачивши це, учні здивувались і говорили:

          – Як це смоковниця в одну мить засохла?


          1 Кор. 14, 33: “Бог є Бог не безладу, а миру”

          Ви, напевно зауважили, як у Старому Завіті в декількох початкових книгах – Вихід, Левіт, Числа, Господь спілкується з людьми. Як Він все чітко й детально розповідає для того, щоб люди, опинившись у незвичних ситуаціях, перед викликами у житті знали, як повестися, щоб не нашкодити собі і не згрішити.

          Від самого початку – від створення людей – Господь вказує на те, що є певні правила, за якими ми повинні жити, щоб мати те благо, яке Він для нас створив. І навіть потім, після падіння Адама і Єви, Бог не припиняє дбати, оберігаючи людство від самознищення.

          Читай також

        • Святе Письмо з розважанням на 14 квітня
        • Святе Письмо з розважанням на 13 квітня
        • Святе Письмо з розважанням на 7 квітня
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.