Святе Письмо з розважанням на 7 вересня

Читай також

  • Святе Письмо з розважанням на 21 квітня
  • Святе Письмо з розважанням на 20 квітня
  • Святе Письмо з розважанням на 14 квітня
        • Святе Письмо з розважанням на 7 вересня

          До Корінтян другого послання святого апостола Павла читáння.

          2 Кор. 189 зач.; 9, 12 – 10, 7.

          12. Браття, виконання цього служіння не тільки задовольнить потреби святих, але стане ще більш щедрим завдяки численним дякам Богові. 13. З приводу доказу цього вашого служіння вони будуть хвалити Бога за ваш послух у визнанні євангелія Христа та за щедрість вашого дару для них і для всіх. 14. І вони своєю молитвою за вас показують велику до вас любов заради надмірної благодаті Божої у вас. 15. Дяка хай буде Богові за його дар невимовний.

          1. Я ж сам, Павло, благаю вас лагідністю і ласкавістю Христа, бо я, коли присутній між вами, покірний, а коли від вас далеко, сміливий супроти вас. 2. Отож вас прошу, щоб коли до вас прийду, не довелося мені сміливо вживати тієї певности, яку думаю відважно показати супроти деяких, що собі уявляють, начебто ми поводилися по-тілесному. 3. Ми живемо як люди, але не воюємо по-тілесному, 4. бо зброя нашої боротьби не тілесна, але сильна в Бозі для зруйнування твердинь; ми руйнуємо ложномізкування і всяку гордість, що повстає проти пізнання Бога, і займаємо в полон усякий розум на послух Христові; 6. ми також готові покарати всякий непослух, коли ваш послух завершиться.

          7. Ви дивитеся на лице. Коли хто певний, що він Христів, нехай роздумає ще раз сам у собі, що так, як він Христів, так само й ми.

          Алилуя (г. 8): Слухай, дочко, і споглянь, і прихили вухо Твоє. (Пс. 44,11)

          Стих: Лицю Твоєму помоляться багаті народи. (Пс. 44,13)

          Від Марка святого Євангелія читáння.

          Мр. 13 зач. 3, 20-27.

          20. Одного разу, коли Ісус вернувся додому, стільки народу знову там зібралось, що вони не мали змоги їсти. 21. Довідавшись про те, його свояки вийшли, щоб його взяти, бо говорили:

          – Він не при собі!

          22. А книжники, які прийшли були з Єрусалиму, казали, що він Велзевула має і бісівським князем бісів виганяє. 23. Тоді Ісус прикликав їх до себе й заговорив притчами до них:

          – Як може сатана сатану виганяти? 24. Коли яке царство поділене саме в собі, те царство не може встоятись. 25. Коли яка родина розділена сама в собі, не може та родина встоятись. 26. І коли сатана встав сам на себе й розділився, він не може встоятись, і кінець настав йому. 27. Ніхто не може вдертись до сильного в хату й розграбити його добро, якщо він спершу не зв’яже сильного, і тоді розграбить його хату.


          Корінтян 9, 15: ” Дяка хай буде Богові за його дар невимовний”

          Вміти дякувати за все, що маємо в житті – це, мабуть, чи не найважливіша запорука нашого щастя. Бо це вміння вчить вбачати навіть у випробуваннях, у викликах позитив. Вміння цінувати кожну хвилину, всіх, хто з’являється в нашому житті, чи хто, через різні обставини, йде від нас…

          Подячні молитви, ранок, який починається словами: “Дякую, Господи, за спокійну ніч і можливість розпочати новий день” – це вже крок до того, що все буде добре, що навіть тоді, коли щось піде не так, як би нам хотілося, ми все ж зможемо радіти і почуватися щасливими.

          Дякуймо, не чекаючи особливої нагоди, а використовуючи кожну нагоду. Будьте певні: кожне ваше “дякую” здатне змінювати не лише вас, а й тих, хто поруч.

          Читай також

        • Святе Письмо з розважанням на 21 квітня
        • Святе Письмо з розважанням на 20 квітня
        • Святе Письмо з розважанням на 14 квітня
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.