Святе Письмо з розважанням на 22 вересня

Читай також

  • Святе Письмо з розважанням на 24 березня
  • Святе Письмо з розважанням на 23 березня
  • Святе Письмо з розважанням на 17 березня
        • Святе Письмо з розважанням на 22 вересня

          Послання Апостола Павла до Галатів 3, 23 – 4, 5.

          23. Браття, раніш ніж прийшла віра, ми були замкнені під охороною закону, очікуючи віри, що мала відкритися, 24. так що закон був нашим виховником аж до Христа, щоб ми вірою оправдалися. 25. Як уже прийшла віра, ми вже більш не під виховником, 26. бо всі ви сини Божі через віру в Христа Ісуса. 27. Всі бо ви, що у Христа христилися, в Христа одягнулися. 28. Нема юдея ні грека, нема невільника ні вільного, немає ні чоловіка ні жінки, бо всі ви одно у Христі Ісусі. 29. А коли ви Христові, ви потомство Авраама, наслідники за обітницею.

          1. Кажу бо: доки наслідник – малоліток, він нічим не відрізняється від слуги, хоч він і пан усього, 2. але стоїть під опікунами та домоправителями до призначеного батьком часу. 3. Отак і ми, як були малолітками, були підневолені первням світу. 4. Коли ж сповнився час, Бог послав свого Сина, що народився від жінки, народився під законом, 5. щоб викупити тих, які під законом, щоб ми прийняли усиновлення.

          Євангеліє від Марка 6, 30-45.

          30. В той час aпостоли вернулися до Ісуса й розповіли йому про все, що робили й чого навчали. 31. Він їм каже:

          – Ідіть самі одні осторонь, десь на самоту, і відпочиньте трохи.

          Бо тих, що приходили й відходили, так було багато, що вони не мали часу навіть що перекусити. 32. І відплили вони човном у відлюдне місце самі одні. 33. Але їх бачили, як вони відпливали, і багато пізнали їх, і пішки збіглись туди з усіх міст, і випередили їх. 34. Вийшовши Ісус, побачив силу народу і змилосердився над ними, бо вони були немов вівці, що пастуха не мають. І він навчав їх чимало.

          35. А коли була вже пізня година, приступили до нього його учні й кажуть:

          36. – Місце самотнє тут, і час уже пізній. Відпусти їх, хай підуть в околишні слободи й села та куплять собі що їсти.

          37. А він відповів їм:

          – Дайте ви їм їсти.

          Вони йому кажуть:

          – Хіба піти нам та купити хліба за двісті динаріїв і дати їм їсти?

          38. Він каже їм:

          – Скільки хлібів маєте? Підіть і подивіться.

          Довідавшись, вони кажуть:

          – П’ять хлібів і дві риби.

          39. І велів їм посадити всіх гуртками на зеленій траві. 40. І посідали гуртками по сотні та півсотні. 41. Узяв він п’ять хлібів і дві риби і, звівши очі на небо, благословив і розломив хліби, і став роздавати учням, щоб клали перед ними, і розділив дві риби між усіма. 42. І їли всі і наситилися. 43. І назбирали окрушин хліба повних дванадцять кошів та рештки риби. 44. Тих же, що їли, було п’ять тисяч чоловік.

          45. Зараз же заставив учнів сідати в човен і плисти поперед нього на той бік до Витсаїди, поки він не відпустить народу.


          Матея 6, 41: “Узяв він п’ять хлібів і дві риби і, звівши очі на небо, благословив і розломив хліби, і став роздавати учням, щоб клали перед ними, і розділив дві риби між усіма”:

          Чудо множення хлібів і риби розповідає нам не тільки про могутність Сина Божого, а й про те, що Він, маючи абсолютну силу і владу, був по-особливому людяним.

          Його дбайливість про людей, які, слухаючи проповіді, навіть не могли уявити, Хто перед ними, засвідчує, що яким би не був твій соціальний статус, твоя влада, ти не можеш забувати про своїх ближніх. Зважте, Ісус подбав не лише про духовну поживу, а й про те, щоб втомлені і зголоднілі люди не відчули дискомфорту.

          Так і в нашому житті, знаходячи поживу для свого духа, ми матимемо все необхідне, щоб не відчувати дискомфорту. Адже усвідомлення того, що має правдиву цінність, дає нам змогу розуміти, що для нашого щастя насправді не потрібні якісь безмірні багатства, а лише вміння насолоджуватися всім тим, що маємо щодня.

          Читай також

        • Святе Письмо з розважанням на 24 березня
        • Святе Письмо з розважанням на 23 березня
        • Святе Письмо з розважанням на 17 березня
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 5 / 5. Vote count: 1

            No votes so far! Be the first to rate this post.