Святе Письмо з розважанням на 30 грудня

Читай також

  • Святе Письмо з розважанням на 14 квітня
  • Святе Письмо з розважанням на 13 квітня
  • Святе Письмо з розважанням на 7 квітня
        • Святе Письмо з розважанням на 30 грудня

          До Євреїв послання святого апостола Павла читáння.

          18. Браття, перша заповідь скасована через її неміч і безкорисність, 19. закон бо не зробив нічого досконалим; уведено ж кращу надію, яка зближає нас до Бога.

          20. Тим більше, що це не сталося без клятви; 21. бо коли інші настановлялися священиками без клятви, цей мав клятву того, який сказав до нього:

          Господь поклявсь
          і не відкличе своєї клятви:
          ти – священик повіки.

          22. Ось чому Ісус став запорукою кращого союзу. 23. Крім того, тих священиків було більше, бо смерть не давала їм пробувати; 24. цей же, тому що пробуває повіки, має священство, що не минає ніколи 25. і тому може спасти повіки тих, які через нього приходять до Бога, бо він завжди живий, щоб за них заступатися.

          Євангеліє від Луки 21, 37 – 22, 8.

          37. В той час Ісус навчав у храмі, а по ночах виходив і перебував на горі, що зветься Оливною. 38. Зранку ж увесь народ приходив до нього в храм, щоб слухати його.

          1. Наближалося свято Опрісноків, що зветься Пасха. 2. І первосвященики та книжники шукали, як би його вбити, та боялись народу. 3. Ввійшов же сатана в Юду, на прізвище Іскаріот, що був з числа дванадцятьох, 4. і він пішов умовитися з первосвящениками та начальниками, як би його видати. 5. Зраділи ті і згодилися дати йому гроші. 6. Він пристав на те й шукав нагоди, щоб видати його тайкома.

          7. Настав день Опрісноків, коли треба було жертвувати пасху. 8. Ісус послав Петра та Івана і сказав:

          – Ідіть та приготуйте нам їсти пасху.


          Євреїв 7,22: “Ісус став запорукою кращого союзу”

          Пригадуєте, коли в дитинстві робили щось із того, що точно знали – не дозволено, то потім довго продумували, як пояснити батькам свій проступок. Ще краще, якщо була поруч бабуся чи ще хтось довірений, хто вмів знайти слова, які згладжували ситуацію. І тоді, за посередництва когось мудрішого, легше знаходили вихід із, як на той час здавалося, безвихідної ситуації.

          Ісус став посередником між нами, грішними, і Небесним Отцем. Він Своєю жертвою розбив стіну ворожнечі, яка виросла через гріх, коли, після вигнання з Раю, людство втратило шанс на вічне життя.

          Тож ми, як і колись у дитинстві,  після свого непослуху шукаємо мудрого і милосердного Посередника. І Він – завжди готовий допомогти, якщо лише розкаємося і попросимо.

          Читай також

        • Святе Письмо з розважанням на 14 квітня
        • Святе Письмо з розважанням на 13 квітня
        • Святе Письмо з розважанням на 7 квітня
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.