Святе Письмо з розважаннями на 3 січня

Читай також

  • Святе Письмо з розважанням на 14 квітня
  • Святе Письмо з розважанням на 13 квітня
  • Святе Письмо з розважанням на 7 квітня
        • Святе Письмо з розважаннями на 3 січня

          Послання Апостола Павла до Євреїв 9, 8–10, 15–23.

          8. Браття, Дух Святий показує, що дорога у святиню ще не відкрита, поки стоїть перший намет. 9. Це образ теперішнього часу, коли приносяться дари й жертви, які не можуть зробити досконалим у совісті того, хто служить. 10. Це лиш тілесні установи щодо страв, напоїв та різних обмивань, установлені до часу зміни на краще.

          15. Тому він посередник нового завіту, щоб, після того, як наступила його смерть для відкуплення гріхів першого завіту, вибрані одержали обітницю вічного насліддя. 16. Де є заповіт, там мусить наступити смерть заповітника, 17. бо заповіт має силу лиш по смерті; він не варт нічого, поки живе заповітник. 18. Тому й перший завіт був освячений кров’ю. 19. Коли Мойсей був проголосив за законом усі заповіді усьому народові, він узяв крови бичків та козлів з водою, червоної вовни та іссопу та окропив і саму книгу, і ввесь народ, 20. кажучи: це кров завіту, що Бог установив для вас. 21. Так само і намет, і ввесь служебний посуд окропив кров’ю. 22. Зрештою, по закону майже все очищується кров’ю, і без кровопролиття немає відпущення.

          23. Треба, отже, було, щоб подоби речей небесних очищувались таким чином, а самі небесні речі очищувались жертвами, багато ліпшими від тих.

          Євангеліє від Марка 8, 22–26.

          22. Одного разу прийшов Ісус у Витсаїду, і ось приводять йому сліпого і просять його, щоб його доторкнувся. 23. Узявши сліпого за руку, вивів він його за село і, помазавши йому слиною очі, поклав на нього руки і спитав його:

          – Чи бачиш що?

          24. Глянув той і каже:

          – Бачу людей – наче б дерева ходячі.

          25. Тоді він знову поклав йому руки на очі, і той прозрів, і одужав, і бачив усе ясно й далеко. 26. Послав він його додому, кажучи:

          – Не входь у село.

          ***

          Людям, які повноцінно бачать, ніколи не зрозуміти тих, які незрячі. 

          Нещодавно соцмережами поширювали відеоролик із реакціями людей-дальтоніків, які вперше в житті завдяки спеціальним окулярам, бачили колір, світ у його барвистості. Всі вони плакали від того, що відкривалось їхнім очам.

          Напевно багато хто, хто у своєму житті зустрічав Бога, як біблійний незрячий, переживав подібне: коли відкривається зовсім інший вимір світу, якого до того не було видно.Навіть тоді, коли ми вперто йдемо в інший бік, Бог терпеливо чекає і робить усе, щоби таки зустрітись і відкрити наші очі. Все, що в силах Бога, який, створивши людину, не сміє порушити ані її вибору, ані совободи волі.

          Читай також

        • Святе Письмо з розважанням на 14 квітня
        • Святе Письмо з розважанням на 13 квітня
        • Святе Письмо з розважанням на 7 квітня
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.