Святе Письмо з розважанням на 11 лютого

Читай також

  • Святе Письмо з розважанням на 14 квітня
  • Святе Письмо з розважанням на 13 квітня
  • Святе Письмо з розважанням на 7 квітня
        • Святе Письмо з розважанням на 11 лютого

          До Тимотея другого послання святого апостола Павла читáння.

          2 Тим. 295 зач.; 3, 1-9.

          1. Сину Тимотею, знай це, що за останніх днів настануть скрутні часи, 2. бо люди будуть самолюби, грошолюби, зарозумілі, горді, наклепники, непокірні батькам, невдячні, безбожні, 3. без любови, непримирливі, осудливі, розбещені, жорстокі, недобролюбні, 4. зрадники, нахабні, бундючні, більше розкошолюбні, ніж боголюбні, 5. вони мають бо вигляд побожности, сили ж її зреклися. Таких цурайся. 6. Бо то з таких походять ті, що влазять у доми і зводять легкодушних жінок, обтяжених гріхами, які дають себе вести різними похотями, 7. навчаються ніби ввесь час, але ніколи не можуть дійти до розуміння правди. 8. Як Янній та Ямврій противились були Мойсеєві, так ці противляться правді, люди зіпсованого розуму та не випробувані у вірі. 9. Але вони не матимуть успіху, бо їхнє безумство всім стане явним, як воно було з безумством тих.

          Від Луки святого Євангелія читáння.

          Лк. 103 зач. 20, 45 – 21, 4.

          45. Сказав Господь своїм учням:

          46. – Остерігайтеся книжників, що ходять залюбки в довгих шатах, люблять вітання на майданах, перші сидження в синагогах та перші місця на бенкетах; 47. що поїдають доми вдовиць і довго моляться на показ – вони приймуть суворіше осудження.

          1. Підвівши очі, Ісус побачив, як заможні кидали свої дари до скарбоні. 2. Побачив він також вдову убогу, що кидала туди дві лепти, 3. і сказав:

          – Істинно кажу вам, що ця бідна вдова кинула більш від усіх. 4. Усі бо вони вкинули як дар Божий зі свого лишку, вона ж з убозства свого вкинула ввесь свій прожиток, який мала.


          2 Тм. 3, 1-9 «За останніх днів настануть скрутні часи, бо люди будуть самолюби, грошолюби, зарозумілі, горді, наклепники…»

          Бачимо, як невтішно Господь описує останні часи, коли людська віра охолоне, коли навколо виникатимуть різні ідеології, загострюватимуться стосунки між людьми, помножаться гріх. Господь вказує, що все це буде, однак, цього не треба боятися.

          Кожна людина робить вибір сама за себе. І які б обставини навколо нас не були, який би вибір не робили інші, які б не панували ідеології, вибір завжди залишається за кожним із нас.

          Якою б не була темрява, але вона ніколи не затьмарить світла свічки, яка світить. Тому, усвідомлюючи недоліки, вади, різноманітні гріхи, які є в суспільстві, ніщо нам не заважає світити святістю нашого життя!

          Читай також

        • Святе Письмо з розважанням на 14 квітня
        • Святе Письмо з розважанням на 13 квітня
        • Святе Письмо з розважанням на 7 квітня
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.