Святе Письмо з розважанням на 14 червня

Читай також

  • Святе Письмо з розважанням на 11 липня
  • Святе Письмо з розважанням на 8 липня
  • Святе Письмо з розважанням на 7 липня
        • Святе Письмо з розважанням на 14 червня

          До Римлян послання святого апостола Павла читáння.

          Рим. 87 зач.; 4, 13-25.

          13. Браття, не законом була дана обітниця, зроблена Авраамові або його потомству, що він буде спадкоємцем світу, але через оправдання віри, 14. бо коли спадкоємці ті, що в законі, то віра не має сили й обітниця не має вартости: 15. закон бо викликає гнів, і там, де нема закону, нема й переступу.

          16. Тому, отже, обітниця від віри, щоб вона була з ласки і забезпечена всім нащадкам, не тільки тим, що з закону, але й тим, що з віри Авраама, який є батьком усіх нас, 17. як написано: я настановив тебе батьком багатьох народів, – перед Богом, в якого він увірував, перед Богом, який оживляє мертвих і кличе те, чого немає, наче б воно існувало.

          18. Він проти надії увірував у надію, що стане батьком багатьох народів, згідно з тим, що було сказано: таке буде твоє потомство. 19. Він, не захитавшись вірою, не зважав на своє вже омертвіле тіло – було бо йому яких сто років – і на омертвіле лоно Сари. 20. Перед Божою обітницею він не завагався недовір’ям, але, навпаки, скріпився вірою, і, воздавши хвалу Богові, 21. зовсім був певний, що він може зробити все, що обіцяв. 22. Тому й зараховано йому це за оправдання.

          23. І не про нього одного тільки написано, що то було зараховано йому, 24. але й про нас, яким віра зачислиться, нас, що віруємо в того, хто воскресив із мертвих Ісуса, Господа нашого, 25. що був виданий за гріхи наші і воскрес для нашого оправдання.

          Від Матея святого Євангелія читáння.

          Мт. 23 зач. 7, 21-23.

          21. Сказав Господь: Не кожний, хто до мене каже: Господи, Господи!, ввійде в царство небесне, але той, хто чинить волю Отця мого, що на небі. 22. Багато мені того дня скажуть: Господи, Господи! Хіба ми не твоїм ім’ям пророкували? Хіба не твоїм ім’ям бісів виганяли? Хіба не твоїм ім’ям силу чудес творили?

          23. І тоді я їм скажу прилюдно у вічі: я вас не знав ніколи! Відійдіть від мене, ви, що чините беззаконня!


          Матея 7, 23: “І тоді я їм скажу прилюдно у вічі: я вас не знав ніколи!”

          Напевно, саме ці слова не хотів би почути ніхто з нас. Та саме вони дуже яскраво засвідчують, чим може виллятися життя в гріху. І навіть те, що нам може здаватися досить “лайтовим” варіантом гріха, насправді матиме серйозні наслідки.

          Часом нам може здаватися, що йдемо за Богом, що, наче, достатньо якось викроюємо для Нього час у своєму метушливому повсякденні. Та насправді, живемо в самообмані, бо наші справи, наша зайнятість настільки важливі, що не знаходимо ані часу, ані місця, щоб бути з Господом.

          Пильнуймо, щоб в один момент нам не довелося почути: Я вас не знав ніколи! Відійдіть від мене, ви, що чините беззаконня!

          Читай також

        • Святе Письмо з розважанням на 11 липня
        • Святе Письмо з розважанням на 8 липня
        • Святе Письмо з розважанням на 7 липня
          • Оціни

            [ratemypost]