Святе Письмо з розважаннями на 16 листопада

Читай також

  • Святе Письмо з розважанням на 11 липня
  • Святе Письмо з розважанням на 8 липня
  • Святе Письмо з розважанням на 7 липня
        • Святе Письмо з розважаннями на 16 листопада

          До Солунян першого послання святого апостола Павла читáння.

          1 Сол. 271 зач.; 5, 1-8.

          1. Браття, про час та пору немає потреби, щоб до вас писати, 2. бо самі знаєте, що день Господній прийде, як злодій уночі. 3. Коли говоритимуть: мир і безпечність, тоді зненацька злетить на них погибіль, як біль родіння на вагітну, і не уникнуть. 4. Та ви, брати, не в темряві, щоб вас той день захопив зненацька, як злодій, 5. бо всі ви сини світла й сини дня. Не належимо ні ночі, ні темряві. 6. Не спімо, отже, як інші, але чуваймо й будьмо тверезі. 7. Ті бо, що сплять, сплять уночі, і ті, що впиваються, впиваються вночі. 8. Ми ж, які належимо дневі, будьмо тверезі, надівши броню віри та любови, і шолом надії на спасіння

          Від Луки святого Євангелія читáння.

          Лк. 62 зач. 11, 47 – 12, 1.

          Сказав Господь до юдеїв, які до нього прийшли:

          47. Горе вам, книжники й фарисеї, що будуєте гроби пророкам, і ваші батьки їх убили! 48. Ви так стаєте свідками й даєте згоду вчинкам батьків ваших: вони їх убивали, а ви будуєте їм гроби!

          49. Тому й каже мудрість Божа: я їм пошлю пророків і апостолів; вони деяких з них уб’ють, а деяких будуть гонити, 50. щоб цей рід відповів за кров усіх пророків, пролиту від сотворення світу, 51. від крови Авеля до крови Захарії, вбитого між вівтарем і храмом. Так, я кажу вам: рід цей відповідатиме за все те.

          52. Горе вам, законовчителям, бо ви взяли ключ знання. Самі ви не ввійшли, і тим, що хотіли ввійти, заборонили.

          53. Як він вийшов звідти книжники та фарисеї стали сильно на нього нападати й ставити йому різні питання, 54. чигаючи, щоб несподівано піймати яке слово з уст його.

          1. Тим часом, як народ зібрався тисячами, так що одне одного топтало, він почав говорити, перш до своїх учнів:

          – Остерігайтесь фарисейської закваски, тобто лицемірства.


          Лк. 11, 47 – 12, 1. «Остерігайтесь фарисейської закваски, тобто лицемірства».

          Є люди, яких начебто й знаємо: когось дуже давно, когось короткий час, але враження, ніби знайомі вічно. Та бувають ситуації, коли відкриваєш для себе їх по-іншому. Тоді так і кортить запитати: „Людино, хто ти насправді? Яке твоє справжнє лице?“

          Багатоликість зараз модна, мабуть, як ніколи раніше, особливо серед людей, які говорять про її недопустимість. Та спробуйте комусь лише про це сказати. Вас щонайменше висміють і точно дорікнуть за вашу різкість.

          Бути собою, говорити те, що відчуваєш, бачиш, чуєш — це бути щирим. Але бути фальшивим простіше, бо вдавана люб’язність солодша за правду, яка не завжди нам до душі.

          Читай також

        • Святе Письмо з розважанням на 11 липня
        • Святе Письмо з розважанням на 8 липня
        • Святе Письмо з розважанням на 7 липня
          • Оціни

            [ratemypost]