Святе Письмо з розважанням на 12 грудня

Читай також

  • Святе Письмо з розважанням на 11 липня
  • Святе Письмо з розважанням на 8 липня
  • Святе Письмо з розважанням на 7 липня
        • Святе Письмо з розважанням на 12 грудня

          До Тимотея другого послання святого апостола Павла читáння.

          2 Тим. 294 зач.; 2, 20-26.

          20. Сину Тимотею, у великім домі є не тільки золотий та срібний посуд, але й дерев’яний та глиняний; інший – на честь, інший ж – на нечесть. 21. Отже, як хто очиститься від цього, буде посудом на честь, освяченим, корисним для господаря, готовим на всяке добре діло.

          22. Утікай від похотей молодечих, шукай справедливости, віри, любови, миру разом з тими, що взивають до Господа чистим серцем. 23. Від дурних та безглуздних питань ухиляйся: сам бо знаєш, що від них постають свари. 24. Слузі ж Господньому слід бути не сварливим, але до всіх привітним, здібним навчати, терпеливим, 25. що противників картає лагідно; може, Бог дасть, що вони колись покаються, щоб пізнали правду 26. і виплуталися з тенет диявола, який піймав їх, щоб виконували його волю.

          Від Луки святого Євангелія читáння.

          Лк. 97 зач. 19, 37-44.

          37. В той час, коли наблизився Ісус до спуску з Оливної гори, вся громада його учнів, радіючи, почала сильним голосом хвалити Бога за всі чуда, що бачили, 38. кажучи:

          Благословен цар, що йде в ім’я Господнє!

          Мир на небі і слава на висотах!

          39. Деякі з фарисеїв, що були в юрбі, сказали йому:

          – Учителю, заборони твоїм учням.

          40. Він відповів:

          – Кажу вам: коли ці замовчать, каміння кричатиме.

          41. І як наблизився і побачив місто, він над ним заплакав, 42. кажучи:

          – Якби й ти цього дня зрозуміло те, що веде до твого миру! Але тепер воно закрите перед твоїми очима. 43. Прийдуть бо дні на тебе, і вороги твої валом тебе оточать, і тебе обляжуть, і стиснуть тебе звідусіль; 44. вони розчавлять тебе і твоїх дітей, які будуть у тобі, і не зоставлять у тебе каменя на камені, за те, що ти не зрозуміло часу твоїх відвідин/


          Лк. 19, 37–44. «Кажу вам: Коли оці замовчать, кричатиме каміння»

          Не так давно, за комуністичних часів, влада хотіла, щоб Церква мовчала. І зовнішньо виглядало, що наша Церква була практично знищена, здавалося, що цієї імперії ніхто не зможе подолати. Але пам’ятаємо, що сталося з Радянським Союзом.

          Відтак знаємо, що Бог є сталий, і ніхто й ніщо не може воювати з Ним, позаяк Творець незмінний, а все інше змінне. Саме Господь, без сумніву, берегтиме свою Церкву. Й оскільки Бог прагне промовляти до серця кожної людини – чи в комуністичні часи, чи тепер, – то Він робить усе, щоб людина почула. Якщо треба, щоб ми почули, то може статися щось таке, коли «каміння кричатиме». Як у народі кажуть: «Поки грім не загримить – чоловік не перехреститься». Бог хоче спасення людини, хоче добра для кожної особи. Небесний Отець промовляє в нашому житті, тому будьмо уважні до того, що Він хоче сказати всіма подіями, з якими стикаємося. Господь завжди говорить!

          Читай також

        • Святе Письмо з розважанням на 11 липня
        • Святе Письмо з розважанням на 8 липня
        • Святе Письмо з розважанням на 7 липня
          • Оціни

            [ratemypost]