Святе Письмо з розважанням на 5 січня

Читай також

  • Святе Письмо з розважанням на 11 липня
  • Святе Письмо з розважанням на 8 липня
  • Святе Письмо з розважанням на 7 липня
        • Святе Письмо з розважанням на 5 січня

          Діянь святих апостолів читáння.

          Ді. 33 зач.; 13, 25-33.

          25. В тих днях, сповнивши свій шлях, Іван мовив: «Я не той, за кого ви мене вважаєте; он іде за мною той, якому я не гідний взуття розв’язати».

          26. Мужі брати, сини роду Авраама, і ті між вами, що бояться Бога! Вам послане слово цього спасіння. 27. Та мешканці Єрусалиму і князі їхні не визнали його і, засудивши його, сповнили слова пророків, які читаються щосуботи. 28. І не найшовши в ньому ніякої вини смерти, вимагали у Пилата вбити його. 29. А коли виконали все, що було написано про нього, зняли його з хреста й поклали до гробу. 30. Та Бог воскресив його з мертвих, 31. і він багато днів являвся тим, що прийшли з ним з Галилеї в Єрусалим, які й тепер свідками його перед народом. 32. І ми звіщаємо вам ту обітницю, що була дана батькам нашим. 33. Бог її здійснив нам, їхнім дітям, воскресивши Ісуса, як написано у другому псалмі:

          Ти – мій син;

          я породив тебе сьогодні.

          Від Матея святого Євангелія читáння.

          Мт. 5 зач. 3, 1-11.

          1. В той час з’явивсь Іван Христитель і проповідував у пустині Юдейській. 2. Він говорив: Покайтесь, бо наблизилося царство небесне. 3. Це той, про якого говорив пророк Ісая, кажучи:

          Голос вопіющого в пустині:

          приготуйте Господню дорогу,

          вирівняйте стежки його.

          4. Сам же Іван мав одежу з верблюжого волосу й ремінний пояс на крижах у себе; їжа ж його була – сарана й дикий мед.

          5. Тоді виходили до нього Єрусалим і вся Юдея, і вся околиця йорданська, 6. і приймали хрищення від нього в ріці Йордані, сповідаючись у своїх гріхах. 7. Побачивши, що сила фарисеїв та садукеїв іде на хрищення до нього, він до них мовив:

          – Гадюче кодло! Хто вас навчив тікати від наступаючого гніву? 8. Принесіть же плід, гідний покаяння, 9. і не гадайте, що можете самі собі казати: маємо за батька Авраама. Кажу бо вам, що Бог з цього каміння може збудити дітей Авраама. 10. Сокира вже при корінні дерев: кожне дерево, що не приносить доброго плоду, зрубають і в вогонь кинуть.

          11. – Я вас хрищу водою на покаяння, а той, хто йде за мною, від мене потужніший; я негідний носити йому взуття. Він вас христитиме Духом Святим і вогнем.


          Матея 3, 3: “Приготуйте Господню дорогу, вирівняйте стежки його”.

          Прислужитися комусь, стати для когось не просто подорожнім у житті чи в якійсь ситуації, а бути надійною опорою, тим, хто зможе підкласти плече, коли складно, бути тим, хто за будь-яких обставин залишиться з тобою.

          Бути слугою Господа – це передовсім нести свідчення Його любові. Здається, що це легко, та насправді – це потребує неабияких зусиль і не для того, щоб змінити середовище, всіх довкола, достукатися в якийсь особливий спосіб до них, але, щоб змінити себе, свою свідомість.

          Знаєте. кажуть: зміни починаються з тебе. А ви помічали, як насправді змінюється погляд на якусь ситуацію лише від того, що змінюєте своє сприйняття її?

          Не шкодуйте ані часу, ані зусиль, щоб продемонструвати, як це, коли ти усвідомлюєш, що тебе полюбив Бог, що він обрав тебе для служіння іншим через послух Йому.

          Читай також

        • Святе Письмо з розважанням на 11 липня
        • Святе Письмо з розважанням на 8 липня
        • Святе Письмо з розважанням на 7 липня
          • Оціни

            [ratemypost]