Святе Письмо з розважанням на 9 травня

Читай також

  • Святе Письмо з розважанням на 20 травня
  • Святе Письмо з розважанням на 19 травня
  • Святе Письмо з розважанням на 18 травня
        • Святе Письмо з розважанням на 9 травня

          До Євреїв послання святого апостола Павла читáння.

          Євр. 335 зач.; 13, 17-21.

          17. Браття, слухайтесь ваших наставників і коріться, бо вони пильнують душ ваших і мають з цього звіт дати, щоб вони це робили з радістю, а не зідхаючи, бо це для вас некорисно.

          18. Моліться за нас, бо ми певні, що маємо добру совість, бажаючи у всьому поводитись добре; 19. тим більше ж прошу вас це робити, щоб якнайскорше я міг до вас вернутись.

          20. Бог миру, що возвів із мертвих того, хто кров’ю вічного завіту став великим Пастирем овець, Господа нашого Ісуса, 21. нехай зробить вас здібними виконувати його волю добрими ділами, діючи у вас те, що йому любе через Ісуса Христа, якому слава на віки віків. Амінь

          Від Йоана святого Євангелія читáння.

          Йо. 8 зач. 3, 1-15.

          1. В той час був один чоловік з фарисеїв, Никодим на ім’я, один із визначних серед юдеїв. 2. Прийшов він до Ісуса вночі й каже до нього:

          – Равві, ми знаємо, що ти прийшов як учитель від Бога: ніхто бо, як Бог не з ним, не може таких чудес творити, які ти твориш.

          3. Озвався Ісус і мовив до нього:

          – Істинно, істинно кажу тобі: коли хто не родиться звише, не побачить царства Божого.

          4. Никодим сказав йому:

          – Як може чоловік родитись, коли вже старий? Чи може він увійти знову в утробу матері своєї й народитись?

          5. Ісус відповів:

          – Істинно, істинно кажу тобі: коли хто не родиться з води та Духа, не може увійти в царство Боже. 6. Що родиться від тіла – тіло; що родиться від Духа – дух. 7. Не дивуйся, що я сказав тобі: вам треба родитися звише. 8. Вітер дме, куди хоче, і шум його чуєш, але не відаєш звідкіль приходить і куди йде. Так воно з кожним, хто родиться від Духа.

          9. Відповів Никодим і мовив до нього:

          – Як воно може статись?

          10. Ісус у відповідь сказав йому:

          11. – Ти – вчитель Ізраїля і не знаєш того? Істинно, істинно кажу тобі: ми говоримо про те, що знаємо, свідчимо про те, що бачили, та ви нашого свідчення не приймаєте. 12. Коли я говорив вам про земне і ви не віруєте, як увіруєте, коли вам про небесне говоритиму? 13. Ніхто не зійшов на небо, крім того, хто зійшов з неба: Син чоловічий. 14. І як Мойсей підняв змія в пустині, так Син чоловічий має бути піднесений, 15. щоб кожен, хто вірує у нього жив життям вічним.


          Йо. 3, 1–15. «Що народжується від тіла – тіло, а що народжується від Духа – дух»

          Коли подивимося на батьків і дітей, то часто можемо зауважити не тільки подібні фізичні риси, а й навіть те, що вони подібні поведінкою та способом мовлення. Бо ж не дарма в нас кажуть, яблуко від яблуні далеко не падає. Діти беруть від своїх батьків дуже багато, переймають чимало на психо-фізичному рівні. І це нормально й закономірно. Часто також в стосунках одні з одними, коли говоримо про когось – Степан, Василь, Анна, Олена – ми цю особу ідентифікуємо з її тілом. Але ж знаємо, що це лише фізичне тіло особи. Тому так є, що тілесно ми народжуємося від наших батьків. Однак Господь кличе нас до більшого, щоб ми народжувались і жили духовним життям – у Дусі, з Богом.

          Саме тому нам потрібно все більше пізнавати в собі духовне буття нашої особи. Розуміти, що наше тіло – це лише частина нашого буття. Є сфера нашого буття, яка, можливо, і не дуже розвинута, і мало нам знайома, – це сфера нашого духа. Цю сферу маємо щоразу більше пізнавати й відкривати. Коли ми краще пізнаємо наше духовне «я», тоді більше відкриємо свою здатність до народження і життя в Дусі, до життя в Небесному Царстві

          Читай також

        • Святе Письмо з розважанням на 20 травня
        • Святе Письмо з розважанням на 19 травня
        • Святе Письмо з розважанням на 18 травня
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.