Святе Письмо з розважанням на 21 травня

Читай також

  • Святе Письмо з розважанням на 11 липня
  • Святе Письмо з розважанням на 8 липня
  • Святе Письмо з розважанням на 7 липня
        • Святе Письмо з розважанням на 21 травня

          Діянь святих апостолів читáння.

          Ді. 18 зач.; 8, 5-17.

          5. В тих днях Филип, прийшовши в місто Самарію, проповідував їм Христа. 6. Народ однодушно слухав уважно, що Филип говорив, слухаючи його й бачачи ті знаки, що він чинив, 7. бо з багатьох виходили нечисті духи, що в них були, кричачи сильним голосом, і багато розслаблених та кривих видужувало. 8. Радість же була велика в тім місті.

          9. А був перед тим у тому місті один чоловік, Симон на ім’я, що займався чаклунством і дивував люд самарійський та видавав себе за щось велике. 10. За ним усі, від малого до великого, слідом ходили, кажучи:

          – Цей чоловік – сила Божа, що її звуть великою.

          11. Вони його слухали уважно, бо він довго дивував їх чарами своїми. 12. Та як повірили Филипові, що звіщав їм царство Боже й ім’я Ісуса Христа, христилися чоловіки й жінки. 13. Увірував тоді й сам Симон і охристившися, тримавсь Филипа, і бачачи знаки й великі чуда, що робились, дивувався.

          14. Довідавшися, що Самарія прийняла слово Боже, апостоли, які були в Єрусалимі, послали до них Петра й Івана. 15. Ці прийшли й молилися за них, щоб вони прийняли Духа Святого, 16. бо він ще не зійшов був ні на кого з них, а лише були охрищені в ім’я Господа Ісуса. 17. Тоді поклали на них руки, і вони прийняли Духа Святого.

          Від Йоана святого Євангелія читáння.

          Йо. 20 зач. 6, 27-33.

          Сказав Господь юдеям, які до нього прийшли:

          27. Дбайте не про їжу, що минає, а про їжу, що лишається на життя вічне, яку вам дасть Син чоловічий, бо його Бог Отець назнаменував.

          28. Вони ж мовили до нього:

          – Що нам робити, щоб діла Божі чинити?

          29. Ісус у відповідь сказав їм:

          – Діло Боже – вірувати в того, кого він послав.

          30. Вони сказали:

          – Який знак робиш, щоб ми побачили й увірували в тебе? Що чиниш? 31. Батьки наші їли в пустині манну, як написано: дав їм їсти хліб з неба.

          32. Ісус сказав їм:

          – Істинно, істинно кажу вам: не Мойсей дав вам хліб з неба, але Отець мій дає вам правдивий хліб з неба. 33. Бо хліб Божий – той, що з неба сходить і дає життя світові.


          Йо. 6, 27–33. «Не Мойсей дав хліб вам з неба, лише Отець мій дає вам хліб правдивий з неба»

          Кожен з нас чогось досягає в житті, чимось володіє, щось має – і це добре, бо Бог є Творець і хоче, щоб ми також творили на цій землі, бо створені на Його образ і подобу. Але дуже важливо зрозуміти, що не своїми здібностями, досвідом, розумом усе робимо, а що це Господь дав нам ті чи інші таланти, змогу та обставини.

          Що значить зуміти побачити Господа в нашому житті? Це зважати не лише на свої здібності, а на те, що ми все отримали як дар від Бога. Стараймось побачити за всіма своїми успіхами та можливостями не лише свої заслуги, а Господа, з волі і милосердя якого ми все це можемо здійснити!

          Читай також

        • Святе Письмо з розважанням на 11 липня
        • Святе Письмо з розважанням на 8 липня
        • Святе Письмо з розважанням на 7 липня
          • Оціни

            [ratemypost]