Боретеся з гріхом? Ви не самотні!

Інші дописи автора

        Боретеся з гріхом? Ви не самотні!

        Гріх, особливо звичний гріх, може виглядати як сипучий пісок. Це так, ніби ми робимо один крок у неправильному напрямку, і опускаємось нижче, ніж уявляли. Незабаром світло зменшується, і ми не можемо знайти вихід із пастки. Вам здається, що ви завжди визнаєте одні і ті самі гріхи? Можливо, ви пережили часи, коли ви ставили під сумнів, чи Бог навіть продовжує вас пробачати.

        Бо, що роблю, не розумію: я бо чиню не те, що хочу, але що ненавиджу, те роблю. Коли ж роблю те, чого не хочу, то я згоджуюсь із законом, що він добрий. Тепер же то не я те чиню, а гріх, що живе в мені. Знаю бо, що не живе в мені, тобто в моїм тілі, добро: бажання бо добро творити є в мені, а добро виконати, то – ні; бо не роблю добра, що його хочу, але чиню зло, якого не хочу. Коли ж я роблю те, чого не хочу, то тоді вже не я його виконую, але гріх, що живе в мені.

        (Рим 7:15-20)

        Святий Павло зазнав тієї ж боротьби, що і багато хто сьогодні. Він боровся з вчиненням гріхів, коли не хотів, і нехтував тим, що знав, що повинен робити. Павло розумів, що йти за Христом – це боротьба. Це була боротьба не тільки на духовному, а й на фізичному та психічному рівні. Хоча він визнавав свою боротьбу, Павло нагадав римлянам, що є вихід, і не потрібно піддаватися пастці гріха.

        Не дозволь, щоб зло тебе перемогло, але перемагай зло добром

        (Рим 12:21)

        Але вдягніться у Господа Ісуса Христа і не дбайте про тіло задля похотей

        (Рим 13:14)

        Жити життям, приємним Господу, означає жити проти норм. Це життя, яке йде проти потоку гріха і хвиль смерті. Це життя смирення над гордістю, щедрості над жадібністю, лагідності над гнівом і прощення над кривдами.

        Це життя, яке підтримується лише таїнствами та щоденним ходінням з Христом.

        Господь же – дух, а де Господній дух, там воля. Ми ж усі, мов дзеркало, відкритим обличчям віддзеркалюємо Господню славу й переображуємось у Його образ, від слави у славу, згідно з діянням Господнього Духа

        (2Кор 3:17-18)

        Святий Павло нагадує нам, що навіть у нашій боротьбі з гріхом на нас чекає свобода. З Христом є свобода від ланцюгів гріха. Щоразу, коли ми кажемо “ні” гріху, ми робимо крок із цього сипучого піску. Як подолати гріх? Крок за кроком. Кожен крок, який ви робите ближче до Христа, – на крок далі від гріха.

        Автор: Amelia Monroe Carlson
        Джерело: Catholic365
        Переклад з англійської: Максим Гонтар

        Інші дописи автора

          Оціни

          How useful was this post?

          Click on a star to rate it!

          Average rating 0 / 5. Vote count: 0

          No votes so far! Be the first to rate this post.

             

            Про автора

            Волонтер Патріаршої Комісії у справах Молоді УГКЦ (Календар ДивенСвіт, Спільноти УГКЦ). Програміст, захоплюється графічним дизайном та перекладом з англійської. З 2011 бере участь у щотижневих зустрічах біблійного кола та займається перекладом біблійних коментарів. Учасник Літньої Біблійної Школи УКУ в 2018 та 2019 роках.