Молитви на кожен день тижня для порятунку страждаючих душ у чистилищі

Інші дописи автора

        Молитви на кожен день тижня для порятунку страждаючих душ у чистилищі

        Читайте також Де про чистилище написано в Біблії? та Що рання Церква вірила про чистилище?

        У цю пору року в горах Пенсільванії, коли я бачу, як листя жовкне та падає з дерев, легко згадати про чотири останні речі: смерть, суд, Небо і пекло. Бог нагадує нам про кругообіг життя через кругообіг природи, який Він обіцяв тисячі років тому: «Покіль земля землею, – сівба й жнива, холод і спека, літо й зима, день і ніч не перестануть більше бути» (Буття 8:22).

        День усіх померлих пройшов, але Церква присвячує листопад молитві за душі в чистилищі та роздумам про смерть: «У всіх ділах твоїх пам’ятай про твою кончину – повіки не згрішиш» (Сирах 7:36). І весь листопад Церква дає особливі відпусти, коли ми молимося за душі в чистилищі.

        Насправді, ми повинні згадувати про них протягом року, так як робить Церква на кожній Літургії. Пол О’Коннелл рекомендує особливо щодня підносити короткі відпустні молитви за душі в чистилищі — і за нас самих.

        Щоб допомогти нам допомогати бідним душам, Церква надала ці прекрасні відпустові молитви на кожен день тижня.

        Молитви за душі в чистилищі на кожний день тижня

        У неділю

        Господи Боже Всемогутній! Благаю Тебе заради Найдорожчої Крові Твого Сина Ісуса Христа, яка стікала з Нього в Гетсиманському саду, визволи бідні душі з чистилища, а передусім найбільш нещасну душу. Введи її до своєї слави, де вона прославлятиме Тебе навіки. Амінь.

        Отче наш… Радуйся, Маріє…

        Зі Святими упокой, Христе, душі слуг Твоїх – там, де немає ні болю, ні смутку, ні зітхання, а тільки життя вічне.

        У понеділок

        Господи Боже Всемогутній! Благаю Тебе заради Найдорожчої Крові Твого Сина Ісуса Христа, яку Він пролив під час бичування: визволи бідні душі з чистилища, передусім ту душу, яка найскоріше має увійти до Твоєї слави, щоб якомога швидше почала Тебе славити і благословляти навіки. Амінь.

        У вівторок

        Господи Боже Всемогутній! Благаю Тебе заради Найдорожчої Крові Твого Сина, яку Він пролив під час болісного вінчання терням: визволи душі з чистилища, передусім ту душу, яка засуджена на довгі муки, щоб вона якомога швидше могла прославляти й благословляти Тебе в Твоїй славі навіки. Амінь.

        У середу

        Господи Боже Всемогутній! Благаю Тебе заради Найдорожчої Крові Твого Сина Ісуса Христа, яку Він пролив за нас на єрусалимських вулицях, несучи на своїх плечах хрест: визволи душі з чистилища, а передусім ту, яка перед Тобою найбагатша заслугами своїми, щоб якомога швидше славила і благословляла Тебе навіки в незбагненній славі, яка для неї приготовлена на небі. Амінь.

        У четвер

        Господи Боже Всемогутній! Благаю Тебе заради Тіла і Найдорожчої Крові Твого Сина Ісуса Христа, які Господь і Бог наш у надвечір’я своїх Страстей дав на поживу своїм учням, своїй Церкві – на вічну жертву, а вірним своїм як хліб життя залишив: визволи душі з чистилища, особливо ту душу, яка мала велику побожність до цієї тайни нескінченної любові нашого Спасителя; щоб через цю тайну разом із Твоїм Сином і Святим Духом вона прославляла і благословляла Тебе у Твоїй славі навіки. Амінь.

        У п’ятницю

        Господи Боже Всемогутній! Благаю Тебе заради Найдорожчої Крові Твого Сина Ісуса Христа, яку Він пролив цього дня на хресному дереві: визволи душі з чистилища, передусім ту, за яку я найбільше зобов’язаний(-на) молитись, щоби з моєї вини не спізнилась вона ввійти до Твоєї слави, де б Тебе славила і благословляла навіки. Амінь.

        У суботу

        Господи Боже Всемогутній! Благаю Тебе заради Найдорожчої Крові, яка витекла з Пресвятого Серця Твого Сина Ісуса Христа, і безмірного болю Його святої Матері: визволи душі з чистилища, особливо ті, які мали найбільшу побожність до нашої Матері, щоб ці обрані душі якомога швидше ввійшли до Твоєї слави, аби прославляти Тебе навіки. Амінь.

        На закінчення молитви:

        Ісусе Христе, Боже Премилосердний! Схиляємося перед Тобою і возносимо до Твого Престолу всі голосіння і ридання тих нещасних, які страждають у чистилищі. Молимо Тебе зі сльозами та серцем сокрушеним: Господи, помилуй ці душі!

        Милосердний Ісусе, Ти, що схилив на хресті свою пресвяту голову, закривавлену й увінчану терням, вислухай нашу молитву й поглянь на душі ближніх наших, скороти їм час очищення. Котрий живеш і царюєш на віки вічні. Амінь.

        Отче наш

        Отче наш, що єси на небесах, нехай святиться Ім’я Твоє, нехай прийде Царство Твоє, нехай буде воля Твоя як на небі, так і на землі. Хліб наш насущний дай нам сьогодні, і прости нам провини наші, як і ми прощаємо винуватцям нашим. І не введи нас у спокусу, але визволи нас від лукавого. Амінь.

        Радуйся, Маріє

        Радуйся, Маріє, благодаті повна! Господь з Тобою! Благословенна Ти між жінками і благословенний плід лона Твого, Ісус. Свята Маріє, Мати Божа, молись за нас, грішних, нині і в годину смерті нашої. Амінь.


        Автор: Paul E. Cator
        Джерело: Aleteia
        Текст офіційного перекладу молитов: Молитовник “Щоденно з Богом” (Католицький Медіа Центр)
        Частковий переклад з англійської: Максим Гонтар

        Інші дописи автора

          Оціни

          How useful was this post?

          Click on a star to rate it!

          Average rating 3.3 / 5. Vote count: 3

          No votes so far! Be the first to rate this post.

             

            Про автора

            Волонтер Патріаршої Комісії у справах Молоді УГКЦ (Календар ДивенСвіт, Спільноти УГКЦ). Програміст, захоплюється графічним дизайном та перекладом з англійської. З 2011 бере участь у щотижневих зустрічах біблійного кола та займається перекладом біблійних коментарів. Учасник Літньої Біблійної Школи УКУ в 2018 та 2019 роках.