Глава УГКЦ у 308-й день війни: «Розпростерті на хресті руки є найціннішою прикметою товариша, здатного любити до кінця»

Читай також

  • Патріарша комісія у справах молоді УГКЦ представила свої найбільші проєкти на Форумі кар’єри в УКУ
  • Послання до молоді з нагоди 5-ї річниці Апостольського напоумлення «Christus vivit»
  • «Прийди і подивися». 40 учасників із усієї України розпочали формаційне навчання
        • Глава УГКЦ у 308-й день війни: «Розпростерті на хресті руки є найціннішою прикметою товариша, здатного любити до кінця»

          Знай, що наш Спаситель Ісус Христос є причетний до твого життя. Він став навіки частиною життя, історії радощів і страждань кожної людини. І Він спасає. Про це сказав Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав у щоденному зверненні у 308-й день війни.

          Предстоятель зазначив, що ворог обстрілює Харків, Дніпропетровщину, міста і села Херсонщини, Донеччини. За вчорашніми повідомленнями від ООН, згідно з новими офіційно зареєстрованими даними, жертвами війни стала 17831 особа, 6884 із них загинуло. Ми сьогодні оплакуємо їх. Наразі ворог знищив 35000 об’єктів критичної інфраструктури. Але з кожним днем наша сила спротиву зростає.

          Блаженніший Святослав зауважив, що сили цивільної оборони заохочують кожну родину мати так звану тривожну валізу, яка повинна містити найнеобхідніщі речі. Однак варто також сформувати і «духовну тривожну валізу», яка міститиме найцінніше — те, що завжди потрібно мати з собою, аби вижити в найтяжчих обставинах.

          «Свідомість про постійну Божу любов до мене є першим елементом „духовної тривожної валізи“, яка поможе нам зігрітися, знайти вихід із найтяжчих ситуацій зла, ненависті… Другим елементом цієї „валізи“ і загалом нашої християнської віри є благовіст про те, що Христос є нашим Спасителем, тобто спасає кожного з нас. Божа любов не є десь далеко. Творець, який покликав нас до життя, не покидає нас, не каже нам: „Іди собі далі сам“. Божий Син Ісус Христос, друга особа Пресвятої Тройці, силою і діянням Святого Духа став людиною, щоб розділити з нами наше людське життя, щоб нас спасти», — сказав Патріарх.

          «Боже прощення і спасіння ми не можемо купити чи здобути власними вчинками чи зусиллями. Бог нас прощає і спасає безкорисливо. Його жертва на хресті така велика, що ми не можемо й не мусимо за неї платити, лише треба прийняти її з безмежною вдячністю і радістю», — наголосив архиєрей і побажав, щоб Господь був секретом нашої стійкості та подарував нам свою спасенну дію.

          Департамент інформації УГКЦ

          Читай також

        • Патріарша комісія у справах молоді УГКЦ представила свої найбільші проєкти на Форумі кар’єри в УКУ
        • Послання до молоді з нагоди 5-ї річниці Апостольського напоумлення «Christus vivit»
        • «Прийди і подивися». 40 учасників із усієї України розпочали формаційне навчання
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.