Вознесіння Господнє невже Бог нас залишив?

Читай також

  • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
  • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
  • У пошуках крихти надії
        • Вознесіння Господнє невже Бог нас залишив?

          Іноді нам може здаватися, що Ісус після Вознесіння є відсутнім, далеким Богом. Однак це хибна думка. Завдяки тому, що Христос вознісся на небо, Він залишився з нами назавжди і можемо це відчувати через молитовну тишу, зосередженість.

          Діяння 1, 1-12

          Не ваша справа знати час і пору, що Отець призначив у своїй владі. 8. Та ви приймете силу Духа Святого, що на вас зійде, і будете моїми свідками в Єрусалимі, у всій Юдеї та Самарії і аж по край землі.

          9. Сказавши це, коли вони дивились, знявся угору і хмара його взяла з-перед очей у них. 10. І як вони дивилися пильно на небо, коли він відходив, два мужі стали коло них у білій одежі 11. і сказали:

          – Мужі галилейські! Чого стоїте, дивлячись на небо? Цей Ісус, який від вас був взятий на небо, так само прийде, як ви його бачили, коли відходив на небо.

          12. Тоді вони вернулися в Єрусалим з гори, яка зветься Оливною, що близько Єрусалиму – день ходи в суботу.

          Сьогодні в Євангелії учні перебувають з Ісусом у Витанії. У Витанії вони також були перед тим, як розпочались Страсті Христові. Чому вони знову там?

          Бо Ісус переходить до нового Єрусалиму, до небесного Єрусалиму, яким є небо. Коли Він був піднесений, коли Він  благословив учнів, вони просто вклонилися і пішли до храму, де, як пише євангелист, постійно перебували в молитві, прославляючи Бога.

          Іноді нам може здаватися, що Ісус після Вознесіння є відсутнім, далеким Богом. Однак це хибна думка. Завдяки тому, що Христос вознісся на небо, Він залишився з нами назавжди і можемо це відчувати через молитовну тишу, зосередженість.

          Якщо на землі можна говорити про передсмак неба, то це, безперечно, ті миті індивідуальної зустрічі з Господом Богом.

          Можливо, це Євангеліє і ця велика подія, яким є Вознесіння, є нагадуванням про те, що зовсім невдовзі відбудеться наша з Богом зустріч.

          Адаптація Тетяни Трачук

          Читай також

        • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
        • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
        • У пошуках крихти надії
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.