Великопосні реколекції з отцем Михайлом Станчишином. День 9

Читай також

  • Ознаки зла
  • Священників УГКЦ Івана Левицького та Богдана Гелету звільнили з російського полону
  • «Усмішка української молоді є надією вашого народу», – брати Taize Блаженнішому Святославу
        • Великопосні реколекції з отцем Михайлом Станчишином. День 9

          «Усьому час-пора, і на все слушна хвилина під небом: час народитися і час помирати, час садити і час посаджене виривати. Час убивати і час лікувати, час руйнувати і час будувати. Час плакати і час сміятися, час сумувати і час танцювати. Час розкидати каміння і час його збирати, час обіймати і час обіймів уникати. Час шукати і час губити, час зберігати і час розкидати. Час роздирати і час ізшивати, час мовчати і час говорити. Час любити і ненавидіти, час на війну і час на мир» (Проповідник 3, 1-8).

          СІХ! Дорогі Друзі,

          сьогодні запрошую Вас знову на 15-30 хвилин молитви прослави! Прославою Бога може бути твоє життя! Прославою є Твоя щира подяка за ВСЕ, без винятку, що Бог дарує і допускає! Прославою буде твоя молитва, розповідь своїми словами про кожну мить твого життя.

          Не говори, що не маєш часу. Лише мертві дійсно не мають часу! Ти завжди маєш час і він – твоє багатство! Час – це той дар, яким Господь тебе обдаровує. Ти можеш страждати від кривд з минулого або ж боятися майбутнього. Справжнє життя – лише у «сьогодні»! Господь є завжди у «сьогодні»! Він «сьогодні» долає твій і мій страх! Намагайся зупинитися та, торкнувшись «сьогодні», розпізнавати люблячу присутність Бога…

          «Сьогодні сповнилося це писання у вухах ваших» (Лк. 4, 21). Господь завжди мешкає в «сьогодні»!

          Прославляю Бога за сьогодні – ще один день життя! За те, що я знову прокинувся! Дякую за час на св. Літургію і на сніданок. Відчуваю, що тепер один день життя означає значно більше, аніж дотепер. Один день життя сьогодні – це дійсно великий подарунок! Господи, дякую за 15 березня 2022 Твого року!

          Сьогодні все ще є час краще розгледіти кольори неба над головою і перші бруньки на деревах, маленькі паростки весни. Ми на порозі нової та прекрасної пори року! Дякую Тобі, Господи, за прагнення весни, попри все!

          Дякую Тобі, Господи, за час тиші, який сьогодні триває довше, аніж час сирени. Дякую за час без бомбардувань. Вдячний за усі випробування, які приймаю та жертвую за наших Воїнів.

          Прославляю Бога за людей навколо мне. Так добре, що вони є зі мною в цьому часі та я маю час для них.

          Прославляю Бога за Воїнів, які віддають своє життя за мене.

          Дякую Тобі, Господи, за час, щоб сьогодні плакати, сумувати і мовчати, заради того, щоб одного дня настав час сміятися, співати, танцювати та з великою радістю обійматися.

          Сьогодні є час, щоб любити і ненавидіти. Ти все ще маєш час, щоб вибирати.

          Сьогодні є час на війну. Колись настане мирний час…

          А ще є час, щоб щиро дякувати і прославляти Бога за Його присутність. Надважливо, щоб часу для прослави ніколи не забракло! Бог діє і приходить, щоб спасати …

          «Істинно кажу тобі: сьогодні будеш зі мною в раю» (Лк. 23, 43).

          Mykhailo Stanchyshyn SJ

          Читай також

        • Ознаки зла
        • Священників УГКЦ Івана Левицького та Богдана Гелету звільнили з російського полону
        • «Усмішка української молоді є надією вашого народу», – брати Taize Блаженнішому Святославу
          • Оціни

            [ratemypost]