Папа до дітей: носіть «одяг» своєї оригінальності, ви – неповторні

Читай також

  • Послання до молоді з нагоди 5-ї річниці Апостольського напоумлення «Christus vivit»
  • «Прийди і подивися». 40 учасників із усієї України розпочали формаційне навчання
  • Єпископи УГКЦ у США запрошують на Всеамериканську Молодіжну Прощу
        • Папа до дітей: носіть «одяг» своєї оригінальності, ви – неповторні

          Звертаючись до юних представників мирянської організації «Католицька Акція», Папа Франциск підкреслив, що кожен з них є унікальним і Христос любить їх такими якими вони є, навіть якщо хтось не приділяє їм належної уваги.

          У суботу, 18 грудня 2021 р., Папа Франциск зустрівся з дітьми та підлітками «Католицької Акції», які, вже за традицією, завітали до нього, щоб скласти різдвяні побажання від імені дитячого та дорослого відділів цієї організації. Звертаючись до них, Святіший Отець пригадав, що гаслом їхньої цьогорічної виховної програми стали слова «Пошито саме на тебе», запозичені з кравецької сфери. Зміст цього гасла пояснює коротка молитва, що міститься на веб-порталі «Італійської католицької акції»: «Господи, в моїй спільноті допоможи мені любити і бути немов нитка в одязі: вона тримає разом різні частини, але її ніхто не бачить, окрім кравця, який нею шив».

          Кожен з нас є унікальним

          Посилаючись на цю тему, Папа підкреслив, що символ пошиття одягу на замовлення нагадує нам про те, що кожен з нас є унікальним. «Ми не ксерокопії, ми оригінали!» – наголосив він, додаючи, що не слід імітувати інших і повторювати те, що роблять інші, а потрібно захищати власну оригінальність. «Важливо, аби кожен щодня з радістю носив неповторний “одяг” своєї оригінальності, своєї особистості. Лише подумайте: в історії немає і не буде нікого іншого такого, як ви. Всі ми різні. Кожен з нас – це унікальна і неповторна краса», – додав він.

          Звертаючись до дітей та підлітків, Єпископ Риму підкреслив, що Христос любить їх такими якими вони є, навіть якщо хтось не звертає на них уваги. Ісус, який прийшов у світ як Дитя, вірить у світ як місце, що є гостинним для дітей.

          Молитва як перший крок назустріч іншим

          Наступник святого Петра зазначив, що в Христовому народженні виявляється Божий стиль, який можна описати трьома словами: наближення, співчуття і ніжність. В цьому контексті він закликав дітей та підлітків вчитися бути близькими до інших: до рідних, друзів, ровесників та потребуючих. «Завжди можна робити щось для інших, не чекаючи, поки інші зроблять щось для нас, – зауважив він. – Можна завжди бути місіонером Євангелія і бути ним всюди, починаючи із власного середовища: у сім’ї, у школі, на парафії, у місцях заняття спортом та розваг». Папа пояснив, що для того, аби бути здатними це робити, щоб прийняти стиль Ісуса і бути Його свідками, потрібно спершу бути поруч з Ним, звільнити для Нього місце у своїх днях. Святіший Отець закликав юнаків і дівчат не боятися присвячувати Йому час у молитві, говорити з Ним про своїх друзів, попросити у Нього допомоги в труднощах, розповідати Йому про радісні й сумні хвилини.

          «Ісус розраховує на вас!»

          Папа Франциск зауважив, що Христос дарує серцю повну радість. «Він ніколи не забуває про вас; він завжди готовий підбадьорити вас і ніколи не припиняє вірити в вас, – наголосив він. – Це ми забуваємо про Нього. Він дає вам енергію, дає вам мужність кожного разу, коли ви йдете на зустріч з Ним на Святу Месу, а Він дивиться на вас з радістю; особливо, коли ви чините діла милосердя і солідарності щодо інших, коли ви здатні перебувати поруч з тими, хто одинокий, без друзів, у скруті; поруч з тими, хто страждає, і, на жаль, є багато ваших однолітків, які страждають! Пам’ятайте про них, носіть їх у своїх серцях, щоб говорити про них Христові. Будьте мужніми на своєму життєвому шляху! Ісус розраховує на вас!».

          Vatican NEWS

          Читай також

        • Послання до молоді з нагоди 5-ї річниці Апостольського напоумлення «Christus vivit»
        • «Прийди і подивися». 40 учасників із усієї України розпочали формаційне навчання
        • Єпископи УГКЦ у США запрошують на Всеамериканську Молодіжну Прощу
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.