Владика Венедикт: “Як ми змінимо свої думки, так змінимо і своє життя”

Читай також

  • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
  • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
  • У пошуках крихти надії
        • Владика Венедикт: “Як ми змінимо свої думки, так змінимо і своє життя”

          Ми дуже рідко звертаємо увагу на свої думки. Ми маємо свідомість, що так як я живу і поводжусь, це є моє життя. А думки які я маю в собі вони не є принципові. Однак думки які ми носимо в собі, добрі чи погані, це пізніше чи раніше реалізуємо в своєму життя. Я б сказав так, скажи мені які ти маєш думки і я скажу ким ти будеш. Що ти думає, так і буде в твоєму житті. Хто є добрим християнином, той хто вірно і правильно думає. Хто грішить і робить дурниці в житті, той хто погано думає, стає грішником. Правильне думання приводить до правильного життя, погане думання думання провадить про поганого життя.

          Тут так важливо навчитися правильно думати. Завжди потрібно вчитись вірно думати, бо вірне думання приводить до також життя. Бо які ми  думки носимо в собі, добрі чи погані, ми їх реалізуємо, коли приходить для нас така можливість. Тому не потрібно нарікати на когось, бо все “в наших руках”, які думки ми носимо в собі, вони завжди будуть проектуватись в нашому житті. Що маємо в собі, таке і будемо мати своє життя. Тому є преважливо що б наповнювати свій розум і думати про великі і важливі речі, та практично втілювати потім це у своє життя. Патріарх Йосиф закликав “Великого бажати”. Це значить мати солідні думки і саме тоді вони будуть формувати великим ваше життя. Святі як раз були тими, які великого бажали.

          Як ми змінимо свої думки, так змінимо і своє життя. Чим наповниш свій розум таким буде твоє життя. Тому важливо правильно думати. Важливо як ми думаємо, бо це впливає на наше життя. Ти будеш добрим християнином, як ти добре думаєш. Коли думаємо погано, тоді буде і таке життя. Думати важливо вірно і правильно тому. Важливо пильнувати свій розум від дурних і непотрібних речей. Отці Пустині багато говорили про чистоту думок.

          Якими думками наповняємо себе, тим ми будемо наповнювати своє життя і наповнювати інших осіб. Тому наша відповідальність чим ми наповнюємо свої розум. Бо то що ти носиш зі собою, воно є твоє і з тим ти завжди є, і з тим ти завжди зустрічаєшся. Бо, що маємо з тим неодмінно будемо завжди зустрічатись. Є легко настановляти і вказувати іншим, однак є тяжко змінити і настановити самих себе. Є легко вчити інших, чим змінити себе.

          Що маємо в собі, через це дивимося на людей і світ. Світ не є таким яким бачить кожен з нас його. Бачить через свої думки, свій досвіді і свої знання. Що б ми посадили 100 художників навалювати ту саму церкву, вийшло 100 інших малюнків. Світ ми бачимо через свої суб’єктивні окуляри. Мої думки, чи свідомі того чи ні, вони детермінують наше життя. Чому хтось успішний, бо вони по іншому думають.

          Владика Венедикт АЛЕКСІЙЧУК

          Читай також

        • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
        • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
        • У пошуках крихти надії
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.