Як просвітити/присмирити/навернути ворога, та зцілити/загоїти/потішити зраненого?…

Читай також

  • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
  • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
  • У пошуках крихти надії
        • Як просвітити/присмирити/навернути ворога, та зцілити/загоїти/потішити зраненого?…

          Більшість із нас навіть не уявляє собі, як можливо далі жити з такими сусідами, після всього пережитого, і ще не знати скільки всього доведеться пережити знову… Як просвітити/присмирити/навернути ворога, та зцілити/загоїти/потішити зраненого?…

          Та Господь має свій шлях вирішення:

          Привести безсоромний народ до Бога, щоб він став перед Господом, щоб шукав Його, в смиренні і справедливості! Людина, яка знаходить Бога, а не робить себе ним, перетворюється з прокляття на благословення, для себе і своїх сусідів…

          Санкції, зброя, спротив – стримують агресію, відвертаю загрозу, але не вирішують проблеми, бо не змінюють серця злочинця, який знову і знову шукатиме крові і помсти… Лише Господь здатний відкривати, змінювати і зцілювати серця! Тому якщо хочемо справжнього і тривалого справедливого Божого миру в товаристві безпечних сусідів, а не просто короткочасної помсти, то молімось за покаяння і навернення сердець на росії, і не забуваймо самі каятись, бо покаяння – це велика благодать, яка в смиренні приводить нас до Господа,- а що може бути краще?!

          «Збирайтеся докупи, збирайтесь, народе безсоромний, докіль ще рішення не привело того дня, коли всі зникнуть, мов полова; докіль на вас не зійшов палкий гнів Господній, докіль на вас не прийшов день Господнього гніву. Шукайте Господа, ви всі, смиренні краю, що його веління виконували; шукайте справедливости, смиренности шукайте: може, знайдете захист у день Господнього гніву. Бо Газа збезлюдніє, Аскалон опустіє, опівдні з Ашдоду всіх повиганяють, а Екрон викорінений буде. Ой, горе мешканцям помор’я, народові-керетіям! Слово Господнє проти вас, о Ханаане, краю філістимлянський! Я тебе знищу так, що не буде мешканців. Помор’я стане пасовиськом, для пастухів луками, кошарою для овець. Воно дістанеться останкам дому Юди, і вони там пастимуть. Увечорі відпочиватимуть у будинках аскалонських, бо Господь, Бог їхній, до них навідається, і поверне їх з неволі» (Софонія 2, 1-7).

          Отець Іван СОХАН

          Читай також

        • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
        • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
        • У пошуках крихти надії
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.