А що б ви подумали, коли б побачили у сні чи видінні ― роги?

Читай також

  • Відбулися IV дні формування для молоді
  • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
  • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
        • А що б ви подумали, коли б побачили у сні чи видінні ― роги?

          А що б ви подумали, коли б побачили у сні чи видінні ― роги?.. Так-так, справжнісінькі, аж чотири!! Хрестилися б і молилися зі страху? Чи може би шукали в гуглі/соннику, шо то значить?..

          А пророк Захарія не розгубився… Він просто взяв і запитався в ангела, що говорив з ним: «Що це?», ― так просто… І ангел відповів йому. А потім був ще один новий і дивний образ про чотирьох чоловіків… Проте і тут Захарія не кремпувався, а дуже щиро й простодушно продовжував запитувати ангела: «Що вони йдуть робити?», ― і на це також отримував відповідь від ангела.

          Все дуже просто, аж наївно, як в дітей: «Тату, що це?» І виявляється, що не так страшні ті роги, як нам здавалися, а навіть зовсім не погані і обнадійливі… Їх, що розкидали і ранили Ізраїль, Господь взяв і обламав («надавав ворогу по рогах»). Оце мені навіть дууууже подобається.

          На відміну від нас, Бог і Його ангели не нервуються, як зазвичай ми з вами, коли їх про щось запитують/допитують/«дістають». Навпаки, Господь саме так зазвичай і спілкується з нами, провокуючи, щоби ми вступили з Ним у спілкування/розмову/діалог… Він наче каже нам: «Хочеш, я тобі щось покажу?! А знаєш, що це? Давай, я тобі все розкажу і поясню! Якщо чогось не зрозумієш ― питай, я тобі поясню!», – як справжній батько, педагог, щирий і цікавий співрозмовник…

          Тут я мушу повторитися (див. мій допис від 14.05.2022): «Якщо у вас в житті більше питань, ніж відповідей, то це означає, що вам час поговорити і розпитати про це Бога! Або ж Бог хоче поговорити про це з вами!»

          У цей час Господь говорить дуже багато надзвичайно важливих речей до нас, до України, до цілого людства. Може варто нарешті послухати/прислухатись до Нього?! Якщо що ― питайте у Нього.

          «1 Потім підвів я мої очі й дивлюся: аж ось чотири роги.

          2 І я спитав ангела, що говорив зо мною: «Що це?» Він відповів: «Це роги, що порозкидали Юду, Ізраїля і Єрусалим.»

          3 І Господь показав мені чотирьох ремісників.

          4 Я спитав: «Що вони йдуть робити?» Він відповів: «Це роги, що порозкидали Юду так, що ніхто не підвів голови; ці прийшли, щоб їх налякати та позбавити рогів народи, що підняли ріг свій проти країни Юди, щоб її порозкидати»(Захарія 2, 1-4).

          Отець Іван СОХАН

          Читай також

        • Відбулися IV дні формування для молоді
        • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
        • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.