Три запитання, на які слід відповісти кожному подружжю

Читай також

  • Святе Письмо з розважанням на 21 квітня
  • Святе Письмо з розважанням на 20 квітня
  • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
        • Три запитання, на які слід відповісти кожному подружжю

          Є теми, які стають кризовими для більшості пар. Те, через що найчастіше виникають суперечки та непорозуміння. Дуже важливо, щоби подружжя не лише розуміли, але й обговорювали ці питання, бо лише розмова і спільні висновки здатні врятувати стосунки від негативних тенденцій розвитку. Сьогодні ми поговоримо про три з них.

          Сімʼя, з якої ми походимо

          Сімʼя, з якої ми походимо, наділяє нас багажем, у якому не обов’язково всі речі нам подобаються. Деякі з них нас болять, а до інших ми відчуваємо примус. Варто роздивитися цей багаж, вийняти з нього ті речі і в дорослому житті самостійно вирішити, чи хочемо ми їх продовжувати нести.

          Кожен з партнерів може провести такий процес розпакування свого  рюкзака і пошуку скарбів, які можуть знадобитися у будівництві спільного життя. Деякі речі варто залишити, дещо взяти з собою.

          Без сумніву, ми будемо різні в силу того середовища, в якому ми виховані. Конфліктів не уникнути, але запитання тут в тому, як їх вирішувати.

          Бачення батьківства

          Батьківство є іноді досить неоднозначним  питанням. Не йдеться лише про те, чи хоче пара мати дітей, але також про те, скільки та головне – навіщо пара хоче дітей, що прагне їм передати.

          Іноді ми хочемо мати дітей, щоб заповнити якусь порожнечу, відсутність. Іноді ми хочемо прожити своє життя ще раз, тільки життям наших дітей. 

          Спосіб виховання також є дуже важливою темою, полем для багатьох конфліктів. Виховання, побудоване на довірі та тісних контактах різниться від виховання методом винагород та покарання. І тут не так легко знайти спільні точки зору для батьків.

          Бачення життя і ролей у подружжі

          Житимемо в місті чи в селі? Переваги і недоліки наших професій? За що відповідає чоловік, а за що жінка? Як розподілити обов’язки? У що ми віримо, куди йдемо, чи є у нас спільні цілі? Чи є місце для нашої автономії та незалежності у нашому спільному житті? Наскільки?

          Де ми бачимо себе через 10 і 30 років? Яку ідею ми маємо для примирення розбіжностей і протиріч? Що ми будемо робити, якщо деякі речі між нами абсолютно несумісні?

          Я вважаю, що ці останні запитання є абсолютно найважливішими. Немає шансів ніколи не відчути розбіжностей, і те, як ви з ними справляєтеся, дуже важливо для тривалості ваших стосунків. 

          Порушені вище теми однозначно конфліктогенні, але це не означає, що в них неможливо дійти згоди. Навпаки, що більше про них говорити, то якіснішими будуть взаємини.

          Підготувала Тетяна Трачук

           

          Читай також

        • Святе Письмо з розважанням на 21 квітня
        • Святе Письмо з розважанням на 20 квітня
        • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Учасник команди ДивенСвіт:)