Зустрічаємось і кохаємо одне одного. Чому ж наш секс Церква називає гріхом?

Читай також

  • Єпископи УГКЦ у США запрошують на Всеамериканську Молодіжну Прощу
  • Нехай направиться. Перший тиждень Великого посту
  • Отець-доктор Іван Гобела: «Великий піст ― час для нашого преображення і Канон Святителя Андрея Критського в цьому нам допоможе»
        • Зустрічаємось і кохаємо одне одного. Чому ж наш секс Церква називає гріхом?

          Насправді це запитання турбує багатьох молодих. 

          Секс вже давно – не табуйована тема, це і добре і погано водночас. Чому? Тому що часто світський погляд на цю тему – надто однобічний, суб‘єктивний і спотворює задум Бога щодо людської тілесності. 

          Для молодої пари людей, які палають одне до одного почуттями, інтимні стосунки виглядають «логічною» частиною спілкування. Тим паче публічне культурне середовище це толерує і видає за норму. Чого ж тоді Церква поводиться «дивно», не реагуючи на зміни у мисленні, соціальні зміни?

          Справа у тому, що Церква говорить словами правди, які є незмінні. Якщо Бог застерігає людину від чогось, то, як свідчить історія Єви та Адама, не даремно. Бог дав людині заповідь: не чужолож. Про що вона? Про чуже ліжко.

          Варто розуміти, що секс як вияв любові є досконалим прекрасним Божим творінням. Секс – не брудний, не не гідний людини спосіб залишити по собі нащадків. Інтимні стосунки – це стосунки, це насамперед спосіб виявити свою любов іншій людині. Але спосіб настільки особливий, що Бог радить використовувати  його в межах подружжя. 

          Будь-який секс поза подружжям є гріхом. Щоразу, коли хтось чинить цей гріх, каже Господеві: «Боже, ти не розумієш – я не можу стриматись!» або «Якщо ми не спробуємо, то хтозна чи зможемо потім жити разом» чи «Моя дружина не може мені цього дати», «Що тобі, Боже, до мого ліжка?» і так далі. 

          Якщо люди вирішують мати сексуальний досвід до подружжя, то мусять розуміти, що гріх у цьому випадку не передбачає якоїсь кари Божої тут і зараз. Наш Бог не забороняє, Він дає дороговказ у вигляді десяти заповідей не для того, щоби підстерегти людину і покарати. Навпаки, як Батько, Він з трепетом дивиться за кожним кроком дитини і Його болить, коли дитина впаде і вдариться.

          Навіть якщо пара планує одружитися, немає гарантій, що так і станеться. Але є ризик небажаної вагітності, захворювань, ризик психічних зранень у випадку розлучення. 

          Що Богові до наших ліжок? Бог прагне бачити нас щасливими, бо це Він дав нам свій образ і подобу. Бог дав людині тіло – і відповідальність за нього. Сексуальні стосунки – це, очевидно, не лише тілесний контакт, це дуже складне поєднання фізичного з емоційним та духовним. Саме тому для такого подарунку мають бути належні умови безпеки двох людей, єдності двох людей.

          Бог не задумував секс гріхом. Навпаки, це подарунок для неймовірного задоволення людини у діалозі взаємної любові. Гріх тут – це про обставини сексу, це про те, що не варто забувати про свою гідність Божої дитини, займаючи чуже місце у ліжку. 

          Автор Тетяна Трачук

           

          Читай також

        • Єпископи УГКЦ у США запрошують на Всеамериканську Молодіжну Прощу
        • Нехай направиться. Перший тиждень Великого посту
        • Отець-доктор Іван Гобела: «Великий піст ― час для нашого преображення і Канон Святителя Андрея Критського в цьому нам допоможе»
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 4.2 / 5. Vote count: 12

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Учасник команди ДивенСвіт:)