Конфлікт – це насправді про любов

Читай також

  • Отець-доктор Іван Гобела: «Великий піст ― час для нашого преображення і Канон Святителя Андрея Критського в цьому нам допоможе»
  • Три етапи, щоб увійти у Великий Піст
  • А ти сьогодні бачив Бога?
        • Конфлікт – це насправді про любов

          Ніхто не одружується для того, щоби потім розлучитись. Конфлікт – це насправді про любов.

          Психологиня Наталя Сиротич у Покликані до любові розповідає про те, наскільки важливі конфлікти для розвитку стосунків, здорової атмосфери сімʼї, чому конфлікт – це не поле бою, де обовʼязково має бути переможений, але спосіб сформувати спільний кут зору. Найцікавіші тези зустрічі пропонуємо нижче.

          Ніхто не одружується для того, щоби потім розлучитись. Конфлікт – це насправді про любов. Якщо люди сперечаються, доводять щось одне одному або намагаються промовчати – це про любов. 

          Розлучення – це наслідок відсутності приготування до стосунків. Стосунки потребують “здобуття освіти” і “карʼєрного зросту”. У стосунках слід зростати і варто вчитись на чужих помилках. Стосунки завжди потребуватимуть освіти – двоє людей мають постійно вчитися вирішувати і тому конфлікт – це черговий екзамен у процесі навчання.

          Конфлікт і криза – це завжди нормально. З конфліктом можуть асоціюватись такі емоції як страх, злість, але в жодному разі не жах, безвихідь.

          Конфлікт – це про розвиток. Вихід з конфлікту – це завжди стрибок. Конфлікт можна порівняти до стрибків на батуті – тобі складно і некомфортно без опори, але якщо ти таки стрибнеш – то стрибнеш значно вище, ніж був до того. Правильно вирішений конфлікт – це завжди свято, це завжди шанс вийти на якісно інший рівень стосунків.

          Успішні сімʼї відрізняються не відсутністю чи низькою частотою конфліктів, а незначною їхньою глибиною і безболісністю. Якщо конфлікти вирішувати одразу – вони будуть не такими глибокими, а якщо правильно – то безболісні.

          Любов не приносить болю, біль спричиняють люди, які не вміють “професійно” любити. Конфлікт показує, що всі ми – люди, слабкі люди.

          Конфліктів не уникнути і вони можуть або зруйнувати наші стосунки, або навчити любити, цінувати і підтримувати один одного. 

          Конфлікт у стосунках – це зіткнення суперечностей, коли люди по-різному дивляться на одне і те ж. Конфлікт у парі – це не поле бою, де хтось точно мусить бути переможений. У конфлікті немає місця для крику, крик нічого не додає для вирішення суперечок. 

          Стосунки смачні і корисні мають і можуть бути, це дуже реалістично, але це передбачає  працю кожного.

          Долучитист до Школи можна в будь-який момент.

          Підготувала Тетяна Трачук

           

          Читай також

        • Отець-доктор Іван Гобела: «Великий піст ― час для нашого преображення і Канон Святителя Андрея Критського в цьому нам допоможе»
        • Три етапи, щоб увійти у Великий Піст
        • А ти сьогодні бачив Бога?
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 4 / 5. Vote count: 1

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Учасник команди ДивенСвіт:)