Навіть перебуваючи у владі гріха, не маємо права переставати молитися

Читай також

  • «Роби те, що від тебе залежить». Владика Венедикт про зневіру, тил і передову
  • Як пізнання себе допоможе сприймати ближніх
  • Коли варто починати вчити дітей молитися?
        • Навіть перебуваючи у владі гріха, не маємо права переставати молитися

          Коли ми дивимось на наше життя, то розуміємо, що воно ― перемішане. В одні моменти, ми глибоко досвідчуємо, пізнаємо Бога і робимо це щиро, правдиво. А в інші моменти― зазнаємо падіння, часто ― великі падіння. Від цього приходить знеохота і це трапляється з кожним.

          Ми не маємо права сказати, що хтось ― добрий, а хтось ― злий. Найбільший грішник має у собі добрі якості, найбільший святий мав у собі якісь недоліки. Кожна людина має у собі обмеженість і гріховність.

          Та маємо розуміти, що, не зважаючи на обмеженість і гріховність, на складні життєві ситуації, Бог завжди хоче нас змінити. Так як грішник не стає в один момент грішником, так і святий не стає в один момент святим.

          Питання куди ми рухаємося: чи до гріховності, чи до праведності, святості. Тут особливо хотів би наголосити на складні моменти нашого життя. Інколи приходять труднощі, випробування, спокуси, падіння і здавалося, що нема жодної можливості щось зробити. Адже коли перебуваємо у гріху, він поглинає нас цілковито і ми не власні перед собою, а опановані тією чи іншою пристрастю, тими, чи іншими бажаннями. І тут важливо молитися, говорячи: «Боже, я нездатний собі тут дати раду. Боже, я перебуваю у владі гріха, та прошу, визволи мене».

          Навіть коли ми грішимо, відкидаємо Бога, то не повинні зупиняти молитву, ніхто нам не заборонить молитви. Найбільший грішник має молитися, взивати до Бога.

          Тож за жодних обставин, навіть у трудних моментах життя, ми не маємо зупинитися. Чому? Бо саме це показує наскільки нам важливий Господь. Що навіть у цих труднощах, падіннях, ми пам’ятаємо про Бога, і свій погляд звертаємо до Нього.

          Будь-які моменти нашого життя, будь-які падіння, які ми навіть ніколи не очікували, ніколи не переставаймо молитися до Господа, і Він допоможе нам вийти з найскладнішої ситуації, визволитися з-під гніту, гріха. Бо Господь творить те, що здавалося неможливим для нашого сприйняття і розуму.

          Підготувала Наталія ПАВЛИШИН

           

          Читай також

        • «Роби те, що від тебе залежить». Владика Венедикт про зневіру, тил і передову
        • Як пізнання себе допоможе сприймати ближніх
        • Коли варто починати вчити дітей молитися?
          • Оціни

            [ratemypost]

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"