Вірність приносить нагороду

Читай також

  • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
  • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
  • У пошуках крихти надії
        • Вірність приносить нагороду

          За кожне пусте слово, яке скажуть люди, дадуть відповідь судного дня за нього (Мт. 12, 30-37).

          Цінним Божим даром є мова. Вода допомагає нам спілкуватися з Богом та людьми, ділитися думками, пережиттями з ближніми, спілкуватися та єднатися з ними, відкривати світ своєї душі, вирішувати проблеми, наповняти світ добром.

          Наша мова буває наповнена позитивними та негативними словами, обіцянками. Все, що ми говоримо, воно стосується нас, людей та впливає на зв’язок з Ісусом. Те, що чинимо словом чи ділом, Господь буде оцінювати у вічності. Ми часто щось обіцяємо, але не завжди виконуємо, не дотримуємося свого слова. Тому важливо пам’ятати, щоб не давати пустих обіцянок, а тим самим не говорити пустих слів, бо за них треба буде відповідати перед Богом.

          Нагороду за життя отримаємо не тільки від людей, а також від Христа. Якщо не дотримуємо обіцянок, то цим проявляємо невірність Ісусові, ображаємо Його, ставимо під сумнів своє спасіння і за це буде покута в чистилищі. Бо за словами Христа тільки вірний слуга отримає нагороду за своє життя.

          Знаємо, що коли ми доглядаємо рослини на городі, підживлюємо їх, то вони приносять добрі плоди. Якби ми щось посіяли навесні й цілковито його не доглядали, то бур’ян заглушив би ці рослини й не дав би їм змоги принести плід.

          Подібно з життям кожного з нас. Дуже важливо пильнувати свою душу, дбати про свій духовний стан. Коли будемо пильнувати себе, проявляти відповідальність за свої слова та вчинки, то неминуче будемо приносити плоди в нашому житті.

          Завжди пам’ятаймо, що не стільки треба змінювати обставини навколо себе, змінювати когось чи щось, як найважливіше змінювати себе не словами а вчинками. І коли змінимо себе, тоді неминуче, навіть не докладаючи особливих зусиль, будемо приносити добрі та приємні плоди Богові, людям і собі!

          Отець Михайло ЧИЖОВИЧ

          Читай також

        • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
        • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
        • У пошуках крихти надії
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.