У світі багато воєн, та ця – найважливіша

Читай також

  • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
  • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
  • У пошуках крихти надії
        • У світі багато воєн, та ця – найважливіша

          Війна. Жахлива, спустошлива, геноцидна війна Росії проти України продовжується.

          Коли я сидів і слухав мого друга з України, мені важко було усвідомити той жах, від якого страждає його народ. Але сувора реальність смерті та руйнувань щодня проходить у мене перед очима в новинах та з його вуст.

          Світ зациклений на боях, які Росія веде в Україні, тоді як у всьому світі відбуваються ще 40 інших конфліктів. Фокус на Росії пов’язаний із тим, що ця війна може призвести до Третьої світової або навіть ядерної війни. Світ знову може бути на межі знищення.

          Але є велика війна, яка триває не тільки у нашому фізичному світі, але й у духовному. У цій війні ставки найвищі в людській історії, тому що від того, хто переможе та хто програє, залежить доля людства. Хороша новина полягає в тому, що ми вже знаємо: Ісус виграв за нас цю битву вселенського масштабу.

          Книга Одкровення дає зрозуміти, що сатана та його ангели ведуть війну проти Його послідовників, тих, хто перебуває у завіті з Богом, які несуть на собі печатку Його захисту, а не печатку сатани. Як ця війна проявляється у світі? Одкровення відповідає на це питання у 14-20 розділах; Ісус разом зі Своїми послідовниками переможе сатану та всіх його злих послідовників.

          Якщо ми хочемо виграти якусь війну, ми повинні знати своїх ворогів та територію, за яку ми боремося. Ця війна за душі людства відбувається у духовному світі та у фізичному. Ми боремося проти сатани та його занепалих ангелів, які володіють духовною та фізичною територією на землі.

          У чотирнадцятому розділі нам дається видіння, в якому Ісус разом з однією частиною Його могутньої армії ведуть битву, що закінчується перемогою. Символічне число цих святих воїнів дорівнює 144 тисячі (Одкровення 14:1-2). Вони несуть Євангеліє по всьому світу, утверджуючи духовну та фізичну територію Агнця.

          Першим у цій війні загинув Вавилон (Одкровення 14:8). Другими впадуть ті, хто поклоняється звірові та його образу, хто перебуває у завіті зі звіром і носять його знак (Одкровення 14:9-11). Я визначаю цього звіра як секулярний гуманізм і всіх, хто купився на цю ідеологію та світогляд останнього часу, якою людина замінила Бога як визначального долю.

          Не допустіть помилки і не дайте себе обдурити — ми ведемо запеклу битву з тими, хто відкидає Ісуса і замінює Його шлях, Його істину та Його життя своєю власною брехнею та обманом. Ці люди — не просто атеїсти та гностики, але вони в церкві, вони сповідують хибні релігії та перебувають у всіх народах та культурах світу.

          Глави 17-20 дають нам більше деталей у тому, що таке Вавилон і хто такі послідовники сатани і звіра. Вавилон описується як велике місто та ціла світова система зла. Він також описується як таємниця, мати блудниць і мерзенностей земних, яка породжує зростаюче зло і системи, що поневолюють цілі покоління людей і вселяють їм хибні світогляди.

          Зло Вавилона обплутує світових лідерів та людей в уряді та торгівлі. Воно захоплює нашу систему освіти. Ця глобальна система займається як справах світу, а й усіма проявами сатани та її царства. Секс-торгівля, аборти, порнографія, наркотики, вся пекла залежностей та непристойної поведінки, все те, що нечисте в очах Бога, образлива поведінка, гноблення людей, расизм, ідолопоклонство… це майже нескінченний список.

          Одкровення каже нам, що це впаде протягом дуже короткого проміжку часу. На підставі цього падіння лежить всесвітня економічна система. Вона буде спустошена (Одкровення 18:19). Спустошення/запустіння – це також пророче слово з Даниїла про всіх, хто противиться Богу. Прочитайте 9 розділ книги Данила. Бути у запустінні означає залишитися в руїнах. Запустіння — це існування, подібне до існування розбомбленої будівлі, в якій немає ознак життя.

          Небеса радіють його смерті та руйнуванню, тому що він був гонителем пророків і святих Божих, він убивав їх та проливав їхню кров (Одкровення 18:20-24). Згадайте їхні молитви в Одкровенні 6 і п’яту печатку, яку було знято, коли мученики закликали Бога про відплату за їхні страждання і смерть.

          Потім повернеться Ісус зі Свого небесного престолу, щоб вразити звіра (світський гуманізм), царів земних та їхньої армії (Одкровення 19:11-21). Це буде як духовна, так і фізична поразка. Сатана буде пов’язаний і ув’язнений у в’язницю. Зрештою, всі вони будуть кинуті в озеро вогняне, після чого Ісус сидить на Своїм престолі, щоб судити народи землі (Одкровення 20:1-15).

          З огляду на сьогоднішні обставини, ми можемо бачити, що все це швидко наближається у всьому світі до кульмінації. Я навів лише короткий огляд того, що відбуватиметься у духовному та фізичному світі. Ми можемо стати свідками напруженої битви, бо сатана знає, що час короткий. Світський гуманізм рішуче намагається замінити Бога і нав’язати своє бунтарське мислення кожній людині землі. Він не заспокоїться, доки кожне коліно не схилиться і всяка мова не сповідає, що звір є паном.

          Цікаво, як культура скасування намагається змусити нас замовкнути!

          Відмінна новина полягає в тому, що всі їхні злі зусилля зазнають невдачі. Ісус і Його народ переможуть. Світський гуманізм поглине Вавилон за Божим вироком. Ні на небі, ні на землі злу не лишиться місця. Кожне коліно схилиться і всяка мова сповідує, що Ісус є Господь.

          Бог прийде у своїй славі і присутності як Отець і Син. Ісус встановить Новий Єрусалим та новий світовий порядок святості та праведності. Ми будемо поклонятися нашому Творцеві вічно. Ми будемо вільні від залишків гріха і смерті і знатимемо лише вічні благословення Божі.

          Ось чому Одкровення було написано до Церкви близько 90 року н. щоб запевнити переслідуваних віруючих у тому, що головний Ісус. Незважаючи на видимість перемоги сатани та зла, Божий план спасіння здобуде перемогу. В Одкровенні святим сказано бути терплячими; Бог в Ісусі Христі відповість на їхні молитви (Одкровення 6:9-11; 14:12-13). Він помститься за їхню смерть. Інша частина Одкровення – це обітниця Ісуса, щоб принести суд на сатану та його світову систему зла.

          Слово Боже принесло цим віруючим, які переносять випробування, втіху і силу. Їхня віра в Ісуса не була марною. Вони пізнають нове небо та нову землю. Ісус зробить це, створивши все нове. Не буде більше сліз, страждань та смерті. Вони будуть купатися в Божих благословеннях у Його славі вічно.

          Одкровення було написане для нас, щоб ми пізнали ту саму втіху і надію, коли світ зануриться у глобальну війну останнього часу у духовному та фізичному світі. Ми повинні радіти тому, що ми покликані бути співробітниками Ісуса, бути Його посланцями надії та життя, як написано у 14 розділі.

          Нам дано це одкровення, знання та істина, щоб пробудити світ для Ісуса та Його спасіння. Його любов тріумфує. Святий Дух дасть нам усе, чого ми потребуємо, щоб ми діяли як партнери Ісуса. Нам обіцяні сни та видіння, згідно з 2 розділом Діяння Апостолів, і все, що нам необхідно для досягнення мети Ісуса, щоб приготувати світ до Його повернення!

          “Отож я з вами по всі дні аж до кінця віку.”” (Матея 28:20).

          Переклад Наталії ПАВЛИШИН

           

          Читай також

        • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
        • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
        • У пошуках крихти надії
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"