Молитви святого Альфонса до Марії на кожен день тижня

Читай також

  • Відбулися IV дні формування для молоді
  • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
  • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
        • Молитви святого Альфонса до Марії на кожен день тижня

          ПОНЕДІЛОК

          Про пробачення гріхів

          О Мати Бога, оце у стіп Твоїх стоїть нужденний грішник, який до Тебе прибігає, і в Тобі покладає надію. О Мати милосердя, змилуйся наді мною. Чую, як всі називають Тебе прибіжищем, надією грішників, а тому є Ти моїм прибіжищем і моєю надією. Через своє заступництво можеш мене врятувати, прийди мені з поміччю задля любові Ісуса Христа. Подай руку бідному упалому потребуючому, який Тобі поручається. Знаю, що Ти знаходиш радість в несенні помочі грішникові, якщо можеш це зробити. Зміцни мене тому зараз, бо можеш мені помогти. Я через свої гріхи втратив Божу ласку і душу мою, а тепер віддаюся в Твої руки. Скажи мені, що маю зробити, щоб повернутись до ласки мого Господа, цього прагну з цілого серця. До Тебе отже прибігаю. Ти молишся за багатьох, проси Ісуса також за мене. Скажи Йому, щоб мені пробачив, а Він мені пробачить. Скажи Йому, що прагнеш мого спасіння, а Він мене спасе. Дай мені зазнати добра, які виявляєш тим, які Тобі довіряють. Амінь. Так надіюсь, нехай так станеться.

          ВІВТОРОК

          Про святу витривалість

          О Царице неба, віддаюсь Тобі як Твій слуга на віки і зобов’язуюсь служити Тобі протягом усього мого життя. Прийми мене і не відкидай, як на це заслужив. О Мати моя, в Тобі поклав усю мою надію. Благословляю і дякую Богові, який у своїм милосерді влив у мене цю довіру до Тебе, що визнаю за великий завдаток мого спасіння. В минулому бідний падав, бо не прибігав до Тебе. Тепер надіюсь, що через заслуги Ісуса Христа і Твої молитви доступлю пробачення, однак знову можу поновно втратити ласку Божу. Пані моя, охороняй мене і не дозволь, щоб знову стався невільником пекла. Зміцнюй мене завжди. Знаю, що будеш мене зміцнювати завжди і з Твоєю допомогою отримаю перемогу, як тільки Тобі поручусь. Страхаюсь однак, що коли буде нагода до упадку, перестану Тебе взивати і піду на прокляття. Прошу Тебе отже про цю ласку: виєднай мені, щоб в хвилях пекельних атак завжди прибігав до Тебе, кажучи: Маріє, допоможи мені! Допоможи мені, Маріє, Мати моя, і не дозволь, щоб втратив Бога.

          СЕРЕДА

          Про добру смерть

          О Маріє, яка буде моя смерть? Від тієї пори, згадуючи про мої гріхи і мислячи про ту велику хвилю, коли буду мусів видати останній подих і стати осуджений, дрижу і огортає мене неспокій. О Мати моя, покладаю мою надію в Крові Ісуса Христа і в Твоїм заступництві. О Потішителько терплячих, не опускай мене тоді, не переставай мене потішати в тім великім утиску. Якщо мені не допоможеш, буду погублений. Ах, Пані моя, заки надійде моя смерть, виєднай мені великий жаль за гріхи, правдиву поправу і вірність Богу в житті, яке мені залишається. А коли дійду до кінця мого існування, Маріє, Надіє моя, поможи мені в тих великих терпіннях, потіш мене, щоб не впав у розпач на вид моїх провин, які буде мені ставити перед очі злий дух. Випроси мені, щоб Тебе в той час як найчастіше прикликав і помер з ім’ям Твоїм і Твого найсвятішого Сина на устах. О Пані, вибач мені мою сміливість, що прошу Тебе, щоб Ти сама, заки видам останнє зітхання, прийшла мене потішити своєю присутністю. Я є грішником, це правда, не заслуговую на те, але є теж Твоїм почитателем, який Тебе кохає і в Тобі покладає велику довіру. О Маріє чекаю на Тебе, не дозволь, щоб не зазнав потіхи. А якщо так великої ласки не буду гідний, то принаймні зміцни мене з неба, щоб попрощався з цим життям, люблячи Бога і Тебе, і щоби міг кохати Тебе вічно в раю.

          ЧЕТВЕР

          Про звільнення від пекла

          О найдорожча Пані моя, дякую Тобі, що звільнила мене від пекла, на яке стільки разів заслужив за мої гріхи. Бідний я чоловік! Колись був засуджений на цю в’язницю і бути може вже по першому гріху вирок був би виконаний, коли б Ти не прийшла мені милосердно з поміччю. Я навіть Тебе про це не просив, але Ти в своїй доброті затримала Божу справедливість. А потім, перемагаючи мою затверділість, потягнула мене до складення довіри в Тобі. Скільки ж інших провин був би допустився в небезпеках, в яких знаходився, коли б Ти мене перед ними не захоронила дякуючи ласкам, які мені виєднала. О Царице моя, надалі звільняй мене від пекла. Хоч може колись Тебе не любив, то тепер Тебе по Бозі люблю понад усе. Не дозволь, щоб коли-небудь відвернувся від Тебе і від Бога, який за Твоїм посередництвом виявив мені так велике милосердя. Пані моя, найгідніша всілякої любові, не дозволь, щоб мав Тебе на віки проклинати в пеклі. Чи ж Ти не терпиш, бачивши проклятим слугу Твого, який Тебе кохає? Мати моя, як ти так багато зробила, щоб мене врятувати, доповни діла і надалі мені помагай. Був час коли про тебе не пам’ятав, Ти ж натомість виявила мені стільки ласк, то о скільки більше повинен довіряти зараз, коли Тебе люблю і Тобі поручаюсь? Так, бо не іде на прокляття той, хто Тобі поручається. Мати моя, не залишай мене, тому що сам пропаду. Вчини, щоб постійно до Тебе прибігав. Рятуй мене, Надіє моя, вибав мене від пекла, а раніше вибав мене від гріху, тому що він сам може засудити мене на пекло.

          П’ЯТНИЦЯ

          Про ласку неба

          О Царице неба, що засідаєш над всіма ангельськими хорами найближче до Бога, з тієї долини нужденний вітаю Тебе, я бідний грішник, і прошу Тебе, щоб звернула до мене Твої милосердні очі, які куди б не обернулись, роздають ласки. Споглянь, Маріє, як багато небезпек втрати душі, втрати неба і Бога чигають на мене тепер і в майбутньому, допоки жию на тім світі. В Тобі, Пані, склав усю мою надію. Люблю Тебе і прагну швидко прийти до Тебе, щоб Тебе побачити і величати в небі. Маріє, коли ж настане той день, коли буду спасенним у Твоїх стіп і буду дивитись на Матір мого Господа і мою Матір, яка так дуже старалася мене спасти! Коли ж поцілую ті руки, які стільки разів врятували мене від пекла і стільки ласк мені виявили, коли з причини моїх провин заслуговував на те, щоб бути зненаведженим і опущеним всіма! Пані, в моїм житті був відносно Тебе дуже невдячним, але якщо прийду до неба, не буду вже такий більше ніколи. Там буду Тебе кохати із всіх сил в кожному моменті протягом усієї вічності, і винагороджу мою байдужість, неустанно Тебе благословлятиму і дякуватиму Тобі. Найсильніше дякую Богові, що мені дає таку довіру у Крові Ісуса Христа і в Тобі, яка мене звільниш від гріхів і випросиш світло й сили до виконання Божої волі, а в кінці запровадиш до небесного порту. Твої слуги на те розраховували і жоден не обманувся, отже і я не спроневірюся. О Маріє, не потребую нічого іншого, Ти мусиш мене спасти. Проси Твого Сина Ісуса (так як і я Його прошу задля заслуги Його страстей), щоб зберіг в собі і стало розвивав цю довіру в Твою поміч, а буду спасенний.

          СУБОТА

          Про любов до Марії і до Ісуса Христа

          О Маріє, знаю, що зі всіх створінь Ти є найшляхетніша, найсвятіша, найбільш гідна любові. О Пані моя, щоб Тебе всі пізнали і любили, як на це заслуговуєш! Радію, що багато душ щасливих в небі і на землі є розлюблені в Твоїй доброті і в Твоїй красі. Перед усім радію, що сам Бог любить Тебе більше ніж Ти сама і всі люди і ангели разом. Царице моя найлюбіша, я нужденний грішник рівно ж Тебе люблю, але люблю Тебе теж мало. Прагну більшої і більш сердечної любові до Тебе, і Ти можеш мені це випросити, бо люблення Тебе є великим знаком призначення і ласки, якої Бог уділяє тільки тим, яких хоче спасти.

          Я крім того, Мати моя, дуже вдячний Твоєму Синові і чую, що Він заслуговує на нескінченну любов. Ти, що нічого іншого не прагнеш, як тільки бачити Його любленим, власне ту ласку перед усім мусиш мені випросити. Виєднай мені велику любов до Ісуса Христа. Ти випросиш у Бога все, що захочеш, отже виєднай мені ласку так великого прив’язання до Божої волі, щоб вже ніколи від неї не відучився. Не прошу Тебе про земні добра ані про визнання чи багатства, лиш прошу про те, чого найбільше прагне Твоє серце: хочу любити мого Бога. Чи це можливе, щоб не захотіла мені помогти в тому моєму прагненні, яке так дуже Тобі подобається? Ні, бо Ти вже мені помагаєш і вже просиш за мене. Молися, молися і ніколи не переставай молитись, допоки не побачиш мене в небі, вільного від небезпеки втрати мого Господа і певного, що буду Його завжди любити разом з Тобою, моєю найдорожчою Матір’ю.

          НЕДІЛЯ

          Про заступництво Найсвятішої Матері

          О Мати Найсвятіша, бачу випрошені мені Тобою ласки і бачу мою невдячність відносно Тебе, але не хочу через це втратити довіру в Твоє милосердя, яке є більшим ніж моя невдячність. О моя велика Заступнице, змилосердися наді мною. Ти є Розподільницею всіляких ласк, котрі Бог уділяє нам нужденним. Тому власне вчинив Тебе так могутньою, так багатою і так ласкавою, щоб приходила нам з поміччю в наших слабкостях. О Мати милосердя, не залишай мене в моїй біді. Ти є заступницею найнужденніших і найбільш опущених винуватців, які до Тебе прибігають. Борони також мене, який Тобі поручається. Не кажи мені, що моя справа є важка до залагодження, бо навіть найбільш безнадійні справи є виграні, якщо Ти їх борониш. В Твої руки отже складаю моє вічне спасіння, Тобі повіряю мою душу. Вона була втрачена, Ти своїм заступництвом можеш її врятувати. Амінь. Так надіюся, так нехай станеться.

          Отець Назарій ЛАНЬКО

          Читай також

        • Відбулися IV дні формування для молоді
        • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
        • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.