Освітлюємо життя вчинками віри

Читай також

  • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
  • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
  • У пошуках крихти надії
        • Освітлюємо життя вчинками віри

          “Коли око твоє здорове, все тіло твоє світле” (Лк 11, 34-41).

          Наше життя завжди будуємо на основі певних правил, правди, яку пізнаємо самі чи отримуємо від інших. Часто не розуміємо, не усвідомлюємо даної правди і діємо механічно, бо так прийнято, такий звичай, інші так роблять. Тому не завжди маємо успіхи, впевненість, що все вирішимо.

          Для віруючої людини основою життя і праці є Божа правда та сам Бог, а не власні сили й знання. Коли розпочинаємо якусь справу найперше в наших думках, розумі, слід поєднати її з Ісусом, надією на Нього. Бо тоді маємо впевненість успіху. Так закладаємо Божу правду в основу кожного діла, освітлюємо свій розум світлом Божої мудрості. Тоді вчинки та життя стають наповнені світлом правди та любові, присутності самого Бога. З допомогою правди й любові бачимо присутність Ісуса в щоденному житті та праці, як Він присутній біля нас, допомагає та провадить нашу працю. Такий підхід до життя та праці гарантує нам успіхи.

          Християнин завжди керується вірою, а тим самим Христовою правдою. Наша віра буде правдивою, коли вона буде проявлятися у словах та вчинках: у виконанні обов’язків, ставленні до людей у дусі правди. Тоді отримаємо важливі плоди віри: життя наповниться духовним світлом – присутністю Ісуса, любові та милосердя до ближніх.

          Отець Михайло ЧИЖОВИЧ

          Читай також

        • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
        • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
        • У пошуках крихти надії
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.