11 січня – Святих дітей Христа ради забитих Іродом у Вифлеємі

Читай також

  • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
  • У пошуках крихти надії
  • «Пишучи вірш, молюся»: поезія семінариста про Україну, Бога та любов підкорила серця тисяч українців
        • 11 січня – Святих дітей Христа ради забитих Іродом у Вифлеємі

          Перші Отці Церкви одноголосно дітям які були замучені у Вифлеємі згідно із наказом царя Ірода (Мт 2,16) надали титул “мучеників”. Біблісти застановляються над тим скільки могло б бути тих дітей, убитих Іродом; – Вифлеєм на той час міг налічував бл. 1 тис. мшк. – немовлят на той час могло бути біля 100, хлопців ж 50, – але це радше максимальне число яке могло би бути (за іншими джерелами було вбито 26 дітей). Таким чином ті хлопці стали першими мучениками ради Христа, хоч і несвідомі – отримали нетлінні вінці не досвідчивши спокус світу, тіла і нашептів сатани. Культ св. младенців убитих ради Христа у первісній Церкві був доволі живий. Св. мученики є покровителями у ситуаціях що загрожують життю дітей ненароджених і немовлят.

          + Всемогутній Боже, у сьогоднішньому дні, вифлеємські мученики просвітили світ не словами, а прикладом. Вчини, щоб ми своїм життя визнавали віру в Тебе, яку проголошуємо устами. Через Господа нашого Ісуса Христа, Сина Твого, який з Тобою живе і царює в єдності Святого Духа, Бог на віки віків. Амінь.

          Отець Назарій ЛАНЬКО

          Читай також

        • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
        • У пошуках крихти надії
        • «Пишучи вірш, молюся»: поезія семінариста про Україну, Бога та любов підкорила серця тисяч українців
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.