Молитва, піст і милостиня ведуть до реставрації всеєдності, яку ми втрачаємо через гріх

Читай також

  • Відбулися IV дні формування для молоді
  • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
  • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
        • Молитва, піст і милостиня ведуть до реставрації всеєдності, яку ми втрачаємо через гріх

          Неділя, яку називаємо Неділею Всепрощення, вводить нас в особливий час Чотиридесятниці.

          Для здійснення цієї мандрівки, якою є Великий Піст, сьогоднішнє Євангеліє (Мт 6,14-21) пропонує ТРИ ЕТАПИ.

          Ними є: молитва, піст і милостиня, що повертають нас до єдиних трьох дійсностей, які не проминають.

          До реставрації ВСЕЄДНОСТІ, яку ми втрачаємо через гріх.

          Молитва заново пов’язує нас із Богом, милосердна любов ― із ближнім, а піст ― зі самими собою.

          ️Молитва

          У молитві ми спілкуємося з Богом. У молитві ми перепрошуємо Його за наші гріхи. У молитві ми називаємо Бога Отцем, бо так нас навчив казати Ісус Христос. Але не можемо називати Бога Татом, якщо не вмітимемо визнати іншого – братом!!! Лише примирившись із ближнім, будемо «мати лице» щоб просити прощення за свої гріхи…

          Час посту ― це особливий час для «налагодження» стосунків із Богом у молитві, а головне у Таїнстві Покаяння, де Він прагне відновити нашу святість, простити, і огорнути своїм Милосердям! Так, щоб не було бар’єрів! Так щоб ми відчули Його близькість! Так, щоб ми усвідомили його ЛЮБОВ!

          ️Піст

          Постити ― далеко не означає (тільки) не їсти м’яса! Постити ― це перш за все відмовитися від зайвого, не конечного, а деколи ― від сміття.

          Усього того, що робить мене невільником моїх бажань! Усього того, що обмежує мою свободу і зводить мене до рівня «істоти», яка не керує собою! Від цього треба постити! Від усього того, що перешкоджає мені бути собою, таким, яким мене задумав ТВОРЕЦЬ! Постити означає, очиститись з усіх тих нашарувань, щоб повернути собі людську гідність! Позбавитись від того, що нас спотворює…

          Великий Піст полягає в тому, щоб ми звільнившись від усього, що є зайвим у нашому житті, заново відкрили що ми призначені до свободи дітей а не до рабства речей, які так часто нас ПОГЛИНАЮТЬ.

          ️Милостиня

          Бути милосердним ― означає вміти бачити потреби інших. Бути милосердним, означає не бути скупим, але вміти ділитися. Бути милосердним (повторюсь) ― означає вміти любити жертовною любов’ю і вмирати для себе, щоб жити для ближнього. Бо якщо не вмремо для себе в часі посту, то буде «тяжкувато» Воскреснути в день Паски.

          Ісус Воскрес після того, як помер.

          Це ― про діяльну любов.

          Отець Роман ДЕМУШ

          Читай також

        • Відбулися IV дні формування для молоді
        • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
        • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.