Біблія ― це Живий текст, написаний для Живих людей

Читай також

  • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
  • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
  • У пошуках крихти надії
        • Біблія ―  це Живий текст, написаний для Живих людей

          Біблія написана людьми, під натхненням Cвятого Духа, але передовсім людьми, такими як ти і я, як твої сусіди з сусіднього під’їзду, навіть якщо вони жили тисячі років тому назад, слухали іншу музику, не мали медичного страхування і харчувались значно краще ніж ми з тобою зараз.

          Автори Біблії, будучи звичайними людьми, теж іноді помилялися, робили орфографічні та граматичні помилки, повторювали слова, та цілі словосполучення, бо дехто з них писав не своєю рідною мовою. І про одну і ту саму подію вони іноді писали дві, а часом і три різних версії.

          А ще вони мали непогане почуття гумору і залишили це між рядками. У Писанні можна віднайти все – іронію, сарказми, висміювання, пісні, поезію, міти, жарти та еротику. І всього цього є набагато більше, ніж ми собі це уявляли.

          Біблія ― це Живий текст, написаний для Живих людей. Це текст недосконалий, але і ми з вами не претендуємо бути досконалими. Цей текст сам у собі є зранений, а іноді через переклад та інтерпретацію зазнає ще більших ран, як тіло Господа, яке побачили учні після Воскресіння. І в ньому (тексті) можна також побачити “рани від цвяхів” і вложити до них свої пальці… але цей текст, повторюсь, є написаний для Живих і для того, щоби давати іншим життя.

          Тому якщо хтось використовує його у будь-яких інших цілях, для підтвердження своїх тез чи умовиводів, а не для того, щоби відкрити перед іншим Бога, який з любові для людини став людиною, то є просто маніпулятором… Тому читай та перевіряй добре, коли хтось цитує Святе Письмо, бо на кожну їхню тезу у самій Біблії можна знайти антитезу.

          Vyacheslav Okun SJ

          Читай також

        • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
        • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
        • У пошуках крихти надії
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.