Відповідь на ці ТРИ питання покаже, які насправді ваші стосунки з Богом

Читай також

  • Отець-доктор Іван Гобела: «Великий піст ― час для нашого преображення і Канон Святителя Андрея Критського в цьому нам допоможе»
  • Три етапи, щоб увійти у Великий Піст
  • А ти сьогодні бачив Бога?
        • Відповідь на ці ТРИ питання покаже, які насправді ваші стосунки з Богом

          Чи Бог обіцяє відповісти на молитву кожного?

          „Коли ж ви в мені перебуватимете, і мої слова в вас перебуватимуть, — просіте тоді, чого лиш забажаєте, і воно здійсниться для вас“ (Йо. 15: 7).

          Це прекрасна обіцянка. Але в Святому Письмі кожна обітниця має умову. Бог обіцяє дати нам те, про що ми просимо, якщо у нас чесні взаємини з Ним.

          Є три питання, які варто задати собі для оцінки щирості ваших взаємин із Богом.

          1. Чи я не відмовляюся визнавати свої неправильні вчинки, скоєні в минулому?

          Коли ми йдемо своїм шляхом, наші відносини з Богом порушуються. Ми нечесні, якщо намагаємося жити подвійним життям — і для Бога, і для себе. Так що ж нам тепер робити?

          „Коли ми кажемо, що гріха не маємо, то ми самих себе обманюємо, і правди в нас немає. Як же ми визнаємо гріхи наші, то він – вірний і праведний, щоб нам простити гріхи наші й очистити нас від усякої неправди.“ (1 Йо. 1: 8-9)

          Сповідь — це спосіб просто бути щирим із Богом і сказати: „Боже, Ти правий. А я — ні. Пробач мене, будь ласка“.

          1. Чи я ігнорую якийсь із Божих принципів?

          Коли я усвідомлюю, що тримаюся за щось, що Бог хоче, щоб я відпустив, це порушує мій зв’язок із Ним.

          „Любі! Коли серце не винує, то ми маємо довір’я перед Богом, і що б ми не просили, одержуєм від нього, бо заповіді його бережемо і чинимо те, що йому вгодне. А ось його заповідь: Вірувати в ім’я його Сина Ісуса Христа й любити один одного, як він дав був нам заповідь.“ (1 Йо. 3: 21-23)

          Напевно, у вас виникає думка: „Як я можу виконати всі Божі заповіді? Ніхто не досконалий!“Але Бог не вимагає від нас досконалості. Він бажає, щоб ми йшли за Ним у вірі.

          1. Чи дійсно я бажаю Божої волі для свого життя?

          „І ось те довір’я, що ми маємо до нього: коли просимо щось, згідне з його волею, він вислухає нас. І коли знаємо, що він вислухає нас, чого б ми не просили, то знаємо, що одержуємо те, що просили.“ (1 Йо. 5: 14-15)

          Коли ми просимо те, що не суперечить Божій волі, то маємо впевненість у молитві, і знаємо, що Він відповість.

          Багато людей постійно запитують про різні незначні речі: „Господи, чи Твоя воля на те, щоб я просив Тебе про це?“ Але головне питання — це не „Господи, яка Твоя воля щодо цієї конкретної ситуації?“, а „Чи перебуває моє життя в гармонії з Богом?“ Якщо так, тоді мої бажання будуть у гармонії з Його волею.

          Бог дав нам Біблію, щоб ми могли пізнавати Його, і жити за Його волею. І це може бути джерелом для впевненості. Це показник того, що Він бажає, щоб ми були успішні, виконуючи Його волю.

          Переклад і адаптація Наталії ПАВЛИШИН

           

          Читай також

        • Отець-доктор Іван Гобела: «Великий піст ― час для нашого преображення і Канон Святителя Андрея Критського в цьому нам допоможе»
        • Три етапи, щоб увійти у Великий Піст
        • А ти сьогодні бачив Бога?
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"