Бог дає таланти всім

Читай також

  • Отець-доктор Іван Гобела: «Великий піст ― час для нашого преображення і Канон Святителя Андрея Критського в цьому нам допоможе»
  • Три етапи, щоб увійти у Великий Піст
  • А ти сьогодні бачив Бога?
        • Бог дає таланти всім

          Моя улюблена притча – це притча про таланти. Вперше я почула її в молодших класах, на заняттях із християнської етики. Спочатку я не розуміла, що ж таке ці таланти… Вчителька, яка розбирала із нами цю притчу, пояснила, таланти – це вміння, якими Бог наділяє кожного без винятку. Головне завдання людини віднайти усі ці вміння, цей Божий дарунок й якнайбільше його розвинути у собі.

                      Минали роки, та все ж для мене залишалось загадкою, який талант питомо мій; що я вмію робити такого, що можу назвати це своїм талантом. Ці роздуми не приносять радості, радше навпаки: все, що ти робиш здається НЕ талантом, а чимось дуже звичним. Проте на щастя, два роки назад мені у руки потрапила книг авторки Регіни Бретт під назвою «Бог дає таланти всім». Регіна Бретт – журналістка, яка дуже довго йшла до розуміння, що її талант це «слово». Її книжечка це набір 50 уроків у яких вона відкриває геніальність та простоту людських талантів.

          Безумовно я раджу читати цю книгу усім охочим й тим, хто пробує віднайти свій талант. Я ж бо поділюся із вами своїми враженнями та думками, які викликала ця книга у мене. Перше, що впадає в очі – це назва, а саме це твердження, яке ви бачите й у заголовку – «Бог дає таланти всім». Всім? Однозначно. Адже, Регіна Бретт у першу чергу звертає увагу читача на те, що талант – це не обов’язково вміння гарно співати, малювати чи писати. У драмі життя, – каже авторка, – немає маленьких ролей. Це означає, що будь-яка професія й будь-яке твоє вміння важливе, бо невідомо коли воно знадобиться.

          Найголовніше завдання людини – це цінувати те, що вона робить й отримувати від цього задоволення. Таким чином наше «я просто водій (медсестра, кухар – необхідне вставити) перетвориться на щось інше. Воно перетвориться на розуміння того, що твоє знання чи вміння комусь потрібні. Ми всі не «просто». Але ж як зрозуміти у чому ж твій талант? Все дуже просто: потрібно розпочати з того місця, де ти стоїш. Оцінити масштаби того, що ти робиш й для кого ти це робиш. Задати собі питання: «Яку користь приносить те, що я роблю вдома, на роботі тощо». Може саме у цьому твій талант?

          Колись я почула чудову фразу, що головний талант, який Бог подарував кожному – створивши людину на свій образ та подобу – це здатність до креативності. Креатив – це вміння творити. Ми  всі створюємо довкола себе оточення, удосконалюємо предмети  тощо. Це все відголоски Божого таланту усередині нас. Таким чином слова Регіни Бретт набувають сенсу – ми всі не «просто». Тож, як пише авторка, не треба применшувати свої здібності додаючи це слово.

          Регіна Бретт – яскравий приклад людини, яка не боялась вчитися на своїх помилках. В її біографії ви знайдете й зміну факультетів, й рішення самостійно виховувати доньку, і багато іншого… Проте журналістка пише, що навіть помилки мають право на життя. Страх помилок дуже часто зупиняють людину від втілення у життя її задуму, та, на думку авторки помилки формують шлях до успіху. Вона має рацію, адже давши собі дозвіл на помилки – ми даємо собі можливість розвиватися.

          Здебільшого люди самі «закопують талант» через різноманітні зовнішні чинники, або ж від бажання знати усе вже тут й зараз. Авторка застерігає, що життєва місія людини розкривається дуже поступово. Лише крок за кроком нам може відкриватися Божий план. Потрібно зрозуміти, що часом доволі довго людина усвідомлює, що саме є її талантом. Позаяк люди схильні применшувати свою роль, часом твій талан розкривається через служіння іншим людям.

          Важливо зрозуміти, вважає авторка, що нашу долю визначає вибір, а не випадок. Тут вона радить прислухатися до Божого голосу й вчитися відрізняти його голос з-поміж інших. Коли перед нами стоїть тяжкий вибір варто перестати думати про нього, хоч на деякий час; багато молитися й дозволити Богу направити нас. Це стосується як великих життєвих рішень, так й рішень у пошуках свого таланту та хисту.

          «Бог дає таланти всім» – це 50 уроків, щоб знайти себе й справу всього свого життя. Свій істинний й непідробний талант. Згадуючи притчу про таланти уже після прочитання цієї книги, я зрозуміла, що все наше життя – це простір для примноження талантів. Важливо не просто, не закопувати талант, але віднайти спосіб якомога ширше втілити цей талант. А книга Регіни Бретт – це не інструкція як цього досягнути, а радше дорожня карта як написати свою власну історію успіху.

           

          Автор:  Ольга-Марія Гнип

           

           

           

           

           

          Читай також

        • Отець-доктор Іван Гобела: «Великий піст ― час для нашого преображення і Канон Святителя Андрея Критського в цьому нам допоможе»
        • Три етапи, щоб увійти у Великий Піст
        • А ти сьогодні бачив Бога?
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Учасник команди ДивенСвіт:)

              Коментарі