Як отримати прощення від Бога?

Читай також

  • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
  • У пошуках крихти надії
  • «Пишучи вірш, молюся»: поезія семінариста про Україну, Бога та любов підкорила серця тисяч українців
        • Як отримати прощення від Бога?

          „Нехай, отже, вам, мужі брати, буде відомо, що ним звіщається вам прощення гріхів, і від усього, в чому ви не могли виправдатися законом Мойсея“ (Дії 13:38).

          Що таке прощення і чому потребуємо його?

          „Прощати“ — помилувати, анулювати борг. Ображаючи когось, просимо пробачення, щоб відновити стосунки. Прощення не потрібно заслуговувати Це прояв любові, милості та благодаті. Пробачити — це не тримати образу, незважаючи на те, якою вона була.

          Біблія свідчить, що всі потребують Божого прощення, бо ми всі — грішні.

          „Нема на світі такого праведника, що чинить добро, ніколи не згрішивши“ (Проповідника 7:20).

          „Коли ми кажемо, що гріха не маємо, то ми самих себе обманюємо, і правди в нас немає“ (1 Йоана 1:8).

          Тож кожен гріх — це наше протистояння Богові:

          „Увесь час ти мислиш про погибель; язик твій – немов гостра бритва, майстер облуди“ (Псалми 51:4).

          Тому ми  так гостро потребуємо Господнього прощення. Не отримавши його, проведемо вічність у муках:

          „І підуть ті на вічну кару, а праведники – на життя вічне“ (Матея 25:46).

          „Хто вірує в Сина – живе , життям вічним. Хто не вірує в Сина, той життя не побачить, – гнів же Божий над таким перебуває“ (Йоана 3:36).

          Як отримати прощення?

          Бог — люблячий і милосердний. Він готовий пробачити всі наші гріхи! повідомляє нам:

          „Не зволікає Господь з обітницею, як деякі вважають це за зволікання, а виявляє до вас своє довготерпіння, бо не хоче, щоб хтось загинув, лише щоб усі прийшли до покаяння“ (2 Петра 3:9).

          Єдине справедливе покаранням за наші гріхи — смерть. „Бо заплата за гріх — смерть…“ (Римлян 6:23)

          Вічна смерть — те, до чого приводять гріхи.

          „ Споконвіку було Слово, і з Богом було Слово, і Слово було — Бог. І Слово стало тілом, і оселилося між нами, і ми славу його бачили — славу Єдинородного від Отця, благодаттю та істиною сповненого“ (Йоана 1:1,14)

          — Бог став людиною. Ісус помер на хресті, взявши на себе нашу кару — смерть.

          „ Того, хто не знав гріха, він за нас зробив гріхом, щоб ми стали Божою праведністю в ньому“ (2 Коринтян 5:21).

          Ісус помер на хресті, заплативши за наш гріх! Своєю смертю Він відкупив нас від гріхів.

          „ Він — примирення за наші гріхи, і не лише за наші, а й за гріхи усього світу“ (1 Йоана 2:2).

          Ісус воскрес із мертвих, перемігши гріх і смерть — 1 Коринтян 15:1-28.

          „… Дар ласки Божої – життя вічне в Христі Ісусі, Господі нашім.“ (Римлян 6:23).

          Віра в Ісуса Христа як свого Спасителя є дорогою до прощення гріхів.

          „ У ньому маємо відкуплення його кров’ю, відпущення гріхів, згідно з багатством його благодаті“ (Ефесян 1:7).

          Ісус заплатив наш борг за нас, щоб ми могли отримати прощення. Все, що маємо робити — попросити Бога пробачити нас через Ісуса.

          „Бог бо так полюбив світ, що Сина свого Єдинородного дав, щоб кожен, хто вірує в нього, не загинув, а жив життям вічним. Бо не послав Бог у світ Сина світ засудити, лише ним – світ спасти“ (Йоана 3:16-17).

          Це так легко?

          Так, це легко! Ви не можете заробити в Бога прощення. Не можете заплатити за нього. А лише отримати вірою, через благодать і милість Бога.

          Переклад Наталії ПАВЛИШИН

           

          Читай також

        • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
        • У пошуках крихти надії
        • «Пишучи вірш, молюся»: поезія семінариста про Україну, Бога та любов підкорила серця тисяч українців
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"