Будуйте свої подячні молитви на 17 Псалмі

Читай також

  • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
  • У пошуках крихти надії
  • «Пишучи вірш, молюся»: поезія семінариста про Україну, Бога та любов підкорила серця тисяч українців
        • Будуйте свої подячні молитви на 17 Псалмі

          Перечитуючи книгу Псалмів, можна знайти дуже багато. У ньому відображені різні сторони людського життя – і розпач, який вселяє в серце сумніви, і відчуття Божої опіки, яке додає вірі сили. З-поміж багатьох псалмів саме 17 Псалом в особливий спосіб відкриває Господа і Його любов до нас. Він може стати натхненням для хвали і подяки Богові.

          Хваліть Бога за те, ким Він є для вас

          У всьому псалмі Давид використовує образний опис, щоб передати велич Божого характеру. Він пише, що Господь є його скелею, фортецею, рятівником, спасінням і притулком:

          „ Він мовив: Люблю тебе, Господи, моя сило! Господи, моя скеле, моя твердине мій визвольнику, мій Боже, моя скеле, що до неї прибігаю; ти мій щит, ріг спасіння мого, мій захисте!“ (Пс.17: 2-3).

          Перегляньте увесь Псалом, виділіть для себе всі образні описи, які використовує Давид і використовуйте ці фрази, хваляючи Бога. Це допоможе зміцнитися у вірі.

          Господи, я віддаю Тобі хвалу за те, що Ти — скеля вірності в моєму житті. Я віддаю Тобі хвалу за те, що Ти — Спаситель мій. Коли я відчуваю атаки ворога, Ти стаєш моїм пристанищем. Я віддаю Тобі хвалу за те, що Ти — щит для мого розуму, коли негативні думки впливають на мою радість.

          Хваліть Бога, згадуючи все, що Він зробив

          У 17 Псалмі Давид згадує і вихваляє Бога за те, що він позбавив його від рук Саула.

          „ Він простер руку з високости, взяв мене, витяг мене з вод глибоких. І визволив мене від мого ворога сильного, від ненависників моїх, дужчих від мене“ (Пс. 17: 17-18).

          Хто або що є „Саулом“ у вашому житті? Можливо, Господь врятував вас від депресії або від темряви? Або Господь урятував вас від страху? Приділіть достатньо часу, щоб подумати і згадати це.

          Господи Ісусе, віддаю Тобі хвалу за те, що, коли я відчувала безнадію, Ти врятував мене і вивів із прірви відчаю. Ти поставив мої ноги на тверду основу, коли здавалося, що земля втікає з-під ніг. Дякую за те, що коли страхи сковували мене, Ти підтримував мою віру.

          Хваліть Бога за Його обітниці.

          У Псалмі йдеться про те, що Бог дає нам обітниці, за які маємо триматися.

          „Бо ти, о Господи, даєш світло моєму світлу; освітлюєш, мій Боже, мою темінь“ (Пс.17: 29)

          Прочитайте увесь Псалом і виділіть обітниці, щоб вони стали основою для подячної молитви.

          Господи, я віддаю Тобі хвалу за те, що, коли життя стає темним, Ти — світло світу. Ти обіцяєш освітити мою темряву. Дякую Тобі, Господи!

          „ З тобою бо я кинусь на загони ворожі і з моїм Богом перескочу через мури“ (Пс.17: 30)

          Господи, я віддаю Тобі хвалу за те, що з Твоєї допомогою я можу піднятися на мур, що стоїть переді мною. Допоможи мені пам’ятати: коли я стикаюся з труднощами, Ти йдеш попереду мене, щоб дати мені сили і дозволити робити неможливе завдяки Твоїй силі. Спасибі, що Ти за мене, а не проти. Дякую за все, що робитимеш у моєму житті.

          У 17 Псалмі ви можете знайти значно більше цікавих думок, які стануть натхненням для молитви. Як, зрештою, і для кращого розуміння власних взаємин із Богом. А. можливо, навіть відкрити для себе Господа з особливого, нового для себе боку.

          Підготувала Наталія ПАВЛИШИН

           

          Читай також

        • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
        • У пошуках крихти надії
        • «Пишучи вірш, молюся»: поезія семінариста про Україну, Бога та любов підкорила серця тисяч українців
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"