Чому Бог має бути в центрі нашого життя

Читай також

  • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
  • У пошуках крихти надії
  • «Пишучи вірш, молюся»: поезія семінариста про Україну, Бога та любов підкорила серця тисяч українців
        • Чому Бог має бути в центрі нашого життя

          Є така думка: „Якщо Христос хоча б щось означає у вашому житті, тоді Він повинен означати все“. І хоча багато християн заявляють, що так вони і живуть, але їх дії, слова і сторінки в соцмережах говорять зворотне, навіть якщо вони роблять це ненавмисно.

          Біблія говорить нам, що, якщо що-небудь стоїть вище Христа, це є ідолом, якого потрібно повернути на своє місце. Ви запитаєте, чому? Тому що в той момент, коли ми усвідомлюємо, що говоримо про політику, сексуальну ідентичність чи про майно більше ніж про Христа, це означає, що ми зробили „це“ богом у своєму житті. Саме йому ми поклоняємося. Саме на ньому вирішили засновувати свою ідентичність. І це приведе нас до розчарування і стражданням.

          Історія про Авраама й Ісаака (Буття 22) — яскравий тому приклад. Бог бачив, що Ісаак став для Авраама ідолом, тому сказав йому довести свою вірність, пожертвувавши сином. Бог, будучи милостивим, зупинив Авраама, перш ніж той зробив цю дію, але зупинив після того, як в серці Авраама відбулися зміни, і Господь зайняв у ньому належне Йому місце — понад всіма і всім. Бог жадає займати перше місце в нашому житті.

          Якщо Ісус є для вас дійсно Господом, чи не повинен Він бути Тим, про кого ви говорите найбільше і для Кого живете? Ідоли можуть приймати різні образи і форми. Ми повинні навчитися любити Бога більше, ніж кого-небудь і що-небудь у цьому світі, незалежно від того, яким важливим все „інше“ може бути.

          Любіть Господа більше ніж:

          роботу;

          фінанси;

          майно;

          родину;

          дружину чи чоловіка;

          дітей;

          політичну партію;

          країну;

          президента;

          етнічність;

          сексуальність;

          свої погляди;

          самих себе.

           

          Така ідеологія, можливо, непопулярна, але це не означає, що вона не є реальністю християнського життя. Ісус закликає до цього Своїх послідовників. Цікаво, що життя стає повноцінним, коли ми вирішуємо поставити Ісуса понад усе і всіма.

          Так, я знаю, що це прямо протилежно тому, що говорять нам культура і сучасне суспільство, але пам’ятайте, — ми ніколи не були покликані жити за тими поняттями, за якими живе цей світ. Ми покликані відрізнятися від нього: дивитися по-іншому, любити по-іншому, голосувати по-іншому, говорити і діяти по-іншому. Ми покликані плисти проти течії цього світу:

          „І не вподібнюйтеся до цього світу, але перемінюйтесь обновленням вашого розуму, щоб ви переконувалися, що то є воля Божа, що добре, що вгодне, що досконале“ (Римлян 12: 2).

          Поставте Бога над усе!

          Переклад Наталії ПАВЛИШИН

           

          Читай також

        • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
        • У пошуках крихти надії
        • «Пишучи вірш, молюся»: поезія семінариста про Україну, Бога та любов підкорила серця тисяч українців
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"

              Коментарі

              • Слава Ісусу Христу, поясніть мені 56р. хожу у церкву УГКЦ невеличкого селища дуже регулярно протягом останніх шести років, але у мене обурення за непрозорі дії у церкві, а ще більше я не отримую повного розуміння про написане у святім письмі , пробував потрапити на розмову до священника з своїм наболілим ,але дяк церкви повідомив що моїми проблемами у церкві не будуть займатись.Зустрів своїх знайомих які є “свідками Єгови” порозмовляв з ними деякий час, і бачу Вони беруться за мої проблеми телефонують як з них вийти зсилаючись на святе письмо і дійсно я набагато більше отримав розуміння про духовність ніж у мене було, як дальше поступати, що скажете… Свідки не вимагають щоб я вступав до їхньої організації, але будуть раді якщо я буду відвідувати їхні збори, якщо у мене поклик до знань про духовне, про святе письмо ………Бажаю почути Вашу думку …….