Цим грішать невпевнені у собі люди

Читай також

  • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
  • У пошуках крихти надії
  • «Пишучи вірш, молюся»: поезія семінариста про Україну, Бога та любов підкорила серця тисяч українців
        • Цим грішать невпевнені у собі люди

          Ми робимо все можливе, щоб убезпечити себе і майно. Ставимо сигналізації на будинки і машини. Люди живуть у закритих комплексах із охоронцями. Ми хочемо, щоб наші кордони були в безпеці. На водопровідних кранах і кондиціонерах стоять фільтри. На смартфони, електронні пошти й акаунти в соцмережах ми ставимо паролі. Можна сказати, що ми — найбільш „захищене“ покоління, і все ж, ми — найвразливіше покоління, яке коли-небудь жило.

           

          П’ять „гріхів“ невпевненої в собі людини.

           

          1. Постійно принижуєте себе

           

          Незалежно від того, наскільки ви талановиті або як часто вас хвалять інші — ви все одно їх не почуєте. Це майже те саме, якби компліменти звучали іноземною мовою, яку ви не розумієте, аби хоча б правильно перекласти почуте. В душі ми самі собі найгірші критики. Однак Біблія говорить:

          „ Ось чому ми не втрачаємо відваги: хоч наша зовнішня людина занепадає, однак наша внутрішня обновлюється день-у-день“ (2 Корінтян 4:16).

           

          1. Критикуєте успіх інших

           

          Часто найсильніше це проявляється у християнському середовищі. Під критику потрапляє успіх інших церков, спільнот. Якщо церква переповнена людьми, ми припустимо, що вони щось роблять інше, аніж ви. Цікаво, що ми більше ніде не використовуємо цю логіку. Ми ніколи не говоримо: „Вау! Вільні столики є тільки в цьому новому стейк-хаусі. Б’юся об заклад, вони подають фальшиву яловичину!“ Заздрість до інших, часто є ознакою невпевненості в собі. Однак, Біблія говорить:

          „Залишивши, отже, всяку злобу й усякий підступ, лицемірство, заздрість і всілякі обмови“ (1 Петра 2:1).

           

          1. Соціальним медіа диктувати ваш настрій

           

          Соціальні мережі змінили світ усіх нас. Є речі, які ранять ваші почуття і руйнують ваш день. Якихось 15 років тому цього не сталося б, бо ви просто не знали б ці новини. Друзі без вас тусуються, вас не запросили на вечірку. Скільки разів ви запитували себе, чому деяким людям не „подобається“ те, що ви опублікували?

           

          „Вони не вподобали моє відео з котом! Напевно, я їм більше не подобаюся!“ Однак Біблія говорить:

          „Хіба я отим запобігаю ласки у людей чи в Бога? Хіба намагаюся людям подобатися? Якби я ще й людям хотів подобатися, я не був би Христовим слугою“ (Галатів 1:10).

           

          1. Думка інших визначає ваш день

           

          Просто і зрозуміло. Якщо ти подобаєшся людям, це відмінний день. Якщо ти не подобаєшся людям — день зіпсований. Насправді, можна зробити крок вперед. Ці люди можуть вам навіть подобатися, але якщо ви сприймаєте одну з їхніх думок критично до себе, це буквально змінює траєкторію вашого настрою на день.

           

          1. Маєте звичку прибріхувати

           

          За фактом, це називається брехнею. Це відбувається через невпевненість у реальному вашому житті. Ми прагнемо формувати сприйняття людей про нас, тому будуємо історію так, щоб справити на них враження. Знову ж, нерідко це проявляється у християнських лідерів.

           

          Насправді зібралося 200 осіб, але я скажу так, щоб всі подумали, ніби їх було 300. Тому що я вірю, що це вразить їх“. Однак Біблія говорить:

          „ Не говоріть неправди одне одному, бо ви з себе скинули стару людину з її ділами“ (Колосян 3:9).

           

          Складність цього стану полягає в тому, що я не впевнений, що ми зможемо повністю перемогти себе, доки не потрапимо на Небеса. Для цього потрібно, щоб перемога в битві стала нашою щоденною метою. Життя — це подорож. Це складний шлях. І в дорозі ми можемо зробити два кроки вперед і один крок назад.

          Та, думаю, що це нормально, поки ми продовжуємо рухатися вперед. Поки ми знаємо, що наша безпека в Бозі. Нам не потрібно вражати людей, коли ми вже обрані, схвалені і виправдані нашим Небесним Отцем!

           

          Переклад Наталії ПАВЛИШИН

           

          Читай також

        • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
        • У пошуках крихти надії
        • «Пишучи вірш, молюся»: поезія семінариста про Україну, Бога та любов підкорила серця тисяч українців
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"