Чому варто молитися в ім’я Ісуса?

Читай також

  • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
  • У пошуках крихти надії
  • «Пишучи вірш, молюся»: поезія семінариста про Україну, Бога та любов підкорила серця тисяч українців
        • Чому варто молитися в ім’я Ісуса?

          Біблія говорить: „ І все, що попросите в моє ім’я, те вчиню, щоб Отець у Сині прославився. Вчиню, коли будь-що проситимете в моє ім’я.“ (Йоана 14: 13-14). Бог хоче відповідати на наші молитви, але Він також бажає, щоб ми просили в ім’я Ісуса.

          Що ж настільки особливого в імені Ісуса? Якщо чесно, довгий час я й гадки не мав. Я чув безліч молитов, які закінчувалися словами, „в ім’я Ісуса. Амінь“. І я припускав, що ці слова — позначення кінця молитви, щось на зразок духовного знака — „ну все, пора закінчувати“.

          Деякі люди думають, що фраза „в ім’я Ісуса“ — це якийсь містичний пароль для доступу до Бога: „Боже, ось всі мої потреби. До речі, пароль: „В ім’я Ісуса““

          Що ж все-таки означає молитва „в ім’я Ісуса“?

          Одного разу я почув одну історію, яка могла б відмінно проілюструвати значення такої молитви. Один священик взяв свого сина і 14 його друзів в для святкування його народження в парк розваг. Він стояв біля входу на атракціони і видавав квиток кожному з них, коли ті заходили. І в якийсь момент він помітив, що разом з його сином і його друзями з’явився хлопчик, якого він ніколи в своєму житті не бачив — і він теж попросив квиток. Батько запитав його: „Ти з друзями мого сина?“ „Ні“. „Тоді чому я повинен дати тобі квиток?“ Хлопчик повернувся, вказав на сина священика і відповів: „Ваш син сказав, що ви дасте мені квиток“. Ну, і батько дав квиток хлопчикові.

          Ось в чому суть: у мене немає ніякого права отримувати від Бога відповіді на мої молитви. Я винен Йому багато, а Він мені нічого не винен. Але коли я приходжу до Бога і прошу у Нього щось, я не роблю це на підставі своїх заслуг. Я приходжу до Нього за заслугами Христа. Я просто говорю: „Отче, я приходжу до Тебе, бо Твій Син сказав так робити. Я приходжу завдяки тому, що Ісус Христос вже зробив для мене на хресті. Він обіцяв, що я можу просити в ім’я Його, і це саме те, що я зараз роблю“.

          Думаю, що потрібно обов’язково закінчувати кожну молитву фразою „в ім’я Ісуса“. Чому? Бо це нагадує вам, завдяки чому у вас є право молитися — завдяки тому, що Ісус — ваш посередник, і Він зробив можливим те, що Бог чує ваші молитви і відповідає на них.

           

          Переклад Наталії ПАВЛИШИН

           

          Читай також

        • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
        • У пошуках крихти надії
        • «Пишучи вірш, молюся»: поезія семінариста про Україну, Бога та любов підкорила серця тисяч українців
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"