Що ми знаємо про Царство Небесне

Читай також

  • Отець-доктор Іван Гобела: «Великий піст ― час для нашого преображення і Канон Святителя Андрея Критського в цьому нам допоможе»
  • Три етапи, щоб увійти у Великий Піст
  • А ти сьогодні бачив Бога?
        • Що ми знаємо про Царство Небесне

          Питання залишається відкритим: хто виявиться гідним потрапити в Рай?

          Це питання обговорюється вже протягом багатьох століть. Та що ми можемо знати про Небесах?

          Небеса — реальне місце, де душі викуплених будуть жити вічно з Господом.

          У Небесах не буде ні гріха, ні хвороби, ні зла; тільки вічне щастя. Увесь біль, пережитий на землі, буде забутий у радості Божої присутності.

          У книзі Одкровення Небеса зображені у вигляді міста, побудованого з найдорогоцінніших каменів:

          „ А побудова стіни його – яспис, і місто – золото чисте, схоже на скло чисте. Підвалини стіни міста всяким камінням коштовним оздоблені: підвалина перша – яспис, друга – сапфір, третя – халцедон, четверта – смарагд, п’ята – сардонікс, шоста – сардіон, сьома – хризоліт, восьма – берил, дев’ята – топаз, десята – хризопрас, одинадцята – якинт, дванадцята – аметист. І дванадцять брам – дванадцять перлин: по кожній одній з брам було з однієї перлини; а вулиці міста – золото чисте, мов скло прозорчасте. А храму не бачив я у ньому, бо Господь, Бог Вседержитель, є храм його, і Агнець. Місто не має потреби ні в сонці, ні в місяці, щоб вони світили йому: бо слава Божа освітила його, і світильник йогоАгнець.“ (Одкровення 21: 18-23).

          Деякі вчені вважають, що цей опис апостола Йоана не слід сприймати буквально. Вони кажуть, що він використовував слова, які були б зрозумілі читачам, щоб розповісти про те прекрасне, що не піддається жодному поясненню.

          Часто чуємо запитання, якими будуть наші тіла на небі. Чи будемо ми виглядати так само, як тут, на землі? Або наші душі будуть безтілесні, більше схожі на духи? Якщо так, то як ми будемо бачити один одного?

          На деякі питання є відповіді в Новому Завіті. Пам’ятайте, як Ісус з’явився Своїм учням після воскресіння? Він не був у вигляді духу або привида, а мав справжнє тіло, до якого можна було доторкнутися, згідно з Євангелієм від Луки 24: 37-43:

          „Вони ж, налякані та повні страху, думали, що духа бачать. Та він сказав їм: “Чого стривожились? Чого ті сумніви постають у серцях ваших? Гляньте на мої руки та на мої ноги: це ж я сам. Доторкніться до мене та збагніть, що дух тіла й костей не має, як бачите, що я їх маю.”Сказавши це, він показав їм руки й ноги.А як вони з радощів не йняли йому ще віри й чудувались, він сказав: “Чи маєте ви тут що їсти?” Вони подали йому кусень печеної риби.Він узяв його й спожив перед ними“.

          Але також Він був більше ніж просто людина.

          В Євангелії від Йоана 20:26 сказано, що Ісус з’явився і став посеред Своїх учнів, незважаючи на те, що двері кімнати були замкнені.

          „ По вісьмох днях знову були вдома його учні, а й Тома з ними. І ввіходить Ісус, – а двері були замкнені! – стає посередині та й каже: «Мир вам!»“

          Багато хто вірить у те, що наші тіла будуть схожими на тіло Ісуса після Його воскресіння — будуть здатними на більше, ніж ми можемо зараз. Ми будемо вільні від гріха, злих помислів і бажань, і ця слава дасть нам світло:

          „Голова ж його і волосся білі, як вовна біла, як сніг; і очі його – як пломінь огню; і ноги його подібні до бронзи, ніби в горнилі розпалені; і голос його – як голос вод багатьох; і мав у правиці своїй сім зірок. З уст його меч двосічний гострий виходив; вид же його – як сонце, що сіяє в силі своїй.“ (Об’явлення 1:14-16).

          Переклад Наталії ПАВЛИШИН

           

          Читай також

        • Отець-доктор Іван Гобела: «Великий піст ― час для нашого преображення і Канон Святителя Андрея Критського в цьому нам допоможе»
        • Три етапи, щоб увійти у Великий Піст
        • А ти сьогодні бачив Бога?
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"