Це — відповідь на всі наші життєві проблеми

Читай також

  • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
  • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
  • У пошуках крихти надії
        • Це — відповідь на всі наші життєві проблеми

          Віра в Бога — дивовижний дар. Вона зароджується в той момент, коли серце говорить: „Я вірю, що Ісус — Божий Син, і Він прийшов спасти мене“. І це — приголомшлива істина.

          Але багато християн вирішили, що на цьому їхня віра закінчується. Хоча насправді існує набагато більше, у що ми можемо вірити!

          Думаю, одна з причин, чому так відбувається, в тому, що багато віруючих вважають, що не відповідають тому, якими мають бути. Вони застрягають, зосереджуючись більше на своїх слабкостях і помилки, ніж на тому, Хто такий Бог і що Він робить для них.

          У послання Йоана 3:17 читаємо: „ Бо не послав Бог у світ Сина світ засудити, лише ним – світ спасти“.

          Ісус не лише наш Спаситель. Він хоче, щоб ви почали вірити, що у Бога є набагато більше для вас, ніж просто дорога в небеса.

          Віра — це відповідь на будь-яку проблему, з якою ви стикаєтеся

          Біблія говорить, що праведний житиме вірою: „ А праведник мій з віри буде жити; коли ж він відступить, моя душа не матиме вподобання у ньому“ (Євреїв 10:38). Іншими словами, віра — це позиція, яка може стати вашим способом життя, і немає кращого способу прожити її.

          Віра замінює страх і тривоги на світло і радість. Вона очищає серце, наповнює нас Святим Духом, приносить благословення і надію, всілякі позитивні результати і гасить всі огненні стріли ворога.

          Біблія говорить, що віра — щит: „А над усе візьміть щит віри, яким здолаєте згасити всі розпечені стріли лукавого“ (Ефесян 6:16). Тому, коли ворог починає пускати у вас стріли страху і невпевненості, ви можете стати за щит віри і продовжувати йти за Господом.

          Але справа в тому, що щит не принесе ніякої користі, якщо його не буде піднято. Ви повинні підняти свій щит віри шляхом молитви, сповідання і виконання того, про що говорить Боже Слово.

          У 2-му посланні Петра 1:5 сказано: „І тому саме докладіть усі ваші старання і зрощуйте у вашій вірі чесноту, а в чесноті пізнання“.

          Якщо ви будете вправлятися у вірі, ваші думки зміняться. Ваша мова зміниться. У вашому житті буде більше любові і співчуття. І для вас стане природним заохочувати інших у їхній вірі.

          Я закликаю вас привести в дію свою віру. Виробіть звичку вставати вранці і дякувати Богові за те, що Він зробив у вашому житті. Славімо Його за те, що Він зробить. Попросіть Бога підготувати вас до того, що може трапитися на вашому шляху.

          Віра стає частиною вас

          Ви не можете змінити себе, але час, проведений з Богом, змінює вас.

          „Щоб він дав вам за багатством своєї слави скріпитись у силі через його Духа, на зростання внутрішньої людини, і щоб Христос вірою оселивсь у серцях ваших, а закорінені й утверджені у любові“ (Ефесян 3: 16-17).

          Бог хоче, щоб ми глибоко вкоренилися в любові Христа, щоб мати владу над ворогом. І Він бажає, щоб Його любов переповнювала нас, і ми не могли не поділитися нею з іншими. Я вірю, якби кожен християнин так жив, не треба було б багато часу, щоб весь світ почув і повірив у благу звістку.

          Віра залишає слід для інших послідовників

          Господь допомагає нам вірити в неймовірні речі. Гляньмо на героїв віри в 11-му розділі послання до Євреїв. Тут побачите, як Господь діяв у їхніх життях завдяки тому, що вони вірили. „У вірі померли всі ці, не отримавши здійснення обітниць; вони лиш бачили й вітали їх здалека, визнаючи, що вони «чужинці на землі й захожі»“ (Євреїв 11:13). Їх віра надихає нас досі.

          Ной зробив ковчег. На будівництво пішло багато років, над ним насміхалися щодня, бо в тій місцевості не було дощу. Біблія каже: „Вірою Ной, повчений об’явленням небесним про те, чого не бачено ще, збудував богобоязно ковчег, щоб спасти дім свій; нею він осудив світ і став спадкоємцем праведности, яка з віри“ (Євреїв 11: 7).

          Вірою Авраам готовий був принести в жертву свого сина Ісаака, в надії, що Господь сильний воскресити його з мертвих: „Вірою Авраам, поставлений на пробу, приніс у жертву Ісаака; і то єдинородного приніс у жертву сина, він, що обітниці одержав, до якого було сказано: «Від Ісаака тобі народиться потомство», думаючи, що Бог має силу і з мертвих воскресити; тому його й одержав назад, як символ“ (Євреїв  11:17-19).

          Рахав була блудницею, але повірила, що Господь може використовувати її могутнім чином. І завдяки вірі вона та її сім’я були врятовані: „Вірою Рахав, блудниця, прийнявши мирно вивідувачів, з невірними не загинула“ (Євреїв 11:31).

          Якою буде ваша велика історія віри?

          1-е послання Йоана 5:4 говорить: „Бо все, що народжується від Бога, перемагає світ. І оце перемога, яка перемогла світ: віра наша“.

          Прийміть рішення сьогодні, що з Богом неможливе можливо. Чудові речі можуть відбутися тоді, коли ви вибираєте вірити. Тому сміливо просіть Господа відкрити вам, що означають Його обіцянки для вас, і ніколи не переставайте вірити, що Він їх виконає.

          Переклад Наталії ПАВЛИШИН

           

          Читай також

        • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
        • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
        • У пошуках крихти надії
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"

              Коментарі