“Я довіряю Тобі!” – засвідчіть це своєю терплячістю

Читай також

  • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
  • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
  • У пошуках крихти надії
        • “Я довіряю Тобі!” – засвідчіть це своєю терплячістю

          Питання, що прийшло на електронну пошту, було мені добре знайоме: «Я так довго прагну покласти своє життя на вівтар. Я не знаю навіть, як молитися про свої пристрасні бажання. Як я можу передати Богу бажання мого серця, при цьому продовжуючи сміливо молитися про ці сильні, але незадоволені бажаннях? »

          Ми всі боремося з подібними питаннями: «Як довго, Господи, мені ще чекати? Чому я? Чому це? Чому зараз? »Коли ми просимо Бога дати відповідь, ми намагаємося нагадати собі, що ми належимо Богу, «Ти йдеш назустріч тим, що радо чинять правду, що пам’ятають твої дороги. Та ось ти розгнівився, ми ж були згрішили нашим відступством і нашим віроломством» (Ісаї 64: 4). Але ми відчуваємо, що це очікування нав’язано нам, і боремося з ним. Хіба добрий Бог не може зняти цей деспотичний тягар? Серйозно, чому б Йому цього не зробити? І, врешті-решт, коли ж Він це зробить?

          Ми молимося, ми нарікаємо, ми плачемо Тому єдиному, Хто може виступити на нашому боці, але незалежно від того, куди ми звертаємо, точно так же, як Іов, ми не бачимо Його поруч з нами: «Відводять осла в сиротини, | беруть у заклад вола вдовиці. В горах на дощі мокнуть, | за браком сховку туляться до скелі! Сиріт від грудей відривають, | беруть у заклад дитину в бідних.» (Іов 23: 3, 8-9 ). Здається, Він мовчить, і ми намагаємося подолати страх того, що, можливо, Він не виконає це наше бажання. Ми турбуємося, що Він підведе нас. Ми метушимося про те, як буде виглядати наше життя, якщо це бажання залишиться невиконаним і буде продовжувати битися в нашому серці. Ми хочемо знати, чи є гріхом те, що ми продовжуємо пристрасно бажати, продовжуємо тужити, молитися, плакати і нарікати? Як нам жити в цьому проміжку очікування між проханням і отриманням відповіді?

          Терпіння під час очікування

          І ось тут вступає терпіння — терпіння як нашої особистої віри, так і Бога, який закликає нас до цієї породжує терпіння вірі.

          Терпіння — це не зовсім те ж саме, що очікування. У той час, як очікування — це те, що ми робимо, терпіння — це те, що ми пропонуємо. Ми чекаємо, тому що повинні чекати — у нас не особливо є вибір в цьому питанні. Але терпіння — це наш дар Отцеві, поки ми чекаємо. У тиші, в очікуванні, терпіння як би заявляє: «Господи, я люблю Тебе. Я знаю, що ще не люблю Тебе так, як слід було б, але я хочу любити Тебе більше. Я постараюся запропонувати Тобі моє терпляче серце, поки Ти просиш мене почекати з цим ».

          Що таке терпіння? Терпіння схоже на наполегливість. Яків надихає нас спокійно продовжувати свою працю, як фермер, який очікує, коли його урожай виросте: «Будьте, отже, брати, довготерпеливі, аж до Господнього приходу. Ось хлібороб чекає терпеливо на дорогоцінний плід землі аж до дощів осінних та весняних. Терпіть і ви, скріпіть ваші серця, бо Господній прихід близький. Не скаржтеся один на одного, брати, щоб вас не суджено. Ось суддя стоїть перед дверима. Візьміте, брати, за приклад страждання і довготерпіння пророків, які говорили іменем Господнім. Глядіть: ми називаємо блаженними тих, що страждання зносять. Ви чули про страждання Іова, і знаєте, як Господь завершив те, — Господь бо повний співчуття і милосердя.» (Якова 5: 7-11). Павло говорить нам «бути терплячими в скорботі» (Римлян 12:12), закликаючи нас терпіти без скарг і гніву в важких обставинах. І він нагадує нам, що терпіння — це один із проявів постійно зростаючої життя Святого Духа всередині нас і доказ того, що ми належимо Христу Ісусу: «А плід Духа: любов, радість, мир, довготерпіння, лагідність, доброта, вірність, тихість, здержливість. На тих то нема закону. Ті ж, що є Ісус-Христові, розп’яли тіло з його пристрастями та пожадливостями.» (Галатів 5: 22-24).

          Терпіння доводить нашу любов до Бога і нашу довіру, що Його план вартий того, щоб його очікувати. Терпіння пропонує нашому небесному Батькові наше спокійне серце. Ми каємося в нашому занепокоєнні, тривозі і роздратуванні в той час, коли нам здається, що Він мовчить. Ми спокійно дивимося в темряву навколо нас і вибираємо вірити тому, що Він говорить про Себе, спираючись на той факт, що Він дійсно знає, і Він насправді бачить, Він дійсно про нас піклується, незважаючи на те, як це виглядає в нашій нинішньої ситуації.

          Втілена любов

          Терпіння — прекрасний спосіб втілити в життя нашу непохитну любов до Бога. Павло каже, що справжня любов терпляча (1 Коринтян 13: 4), і тому ми любимо Бога своїм терпінням, поки:

              вперто продовжуємо молитися за заблудлу дитину,

              спокійно сприймаємо страшний діагноз,

              мужньо терпимо, коли нам доводиться стикатися зі скорботою розставання,

              сумлінно продовжуємо виконувати не дуже захоплюючу роботу, або

              спокійно приймаємо Божий план на майбутнє, навіть якщо він відрізняється від наших мрій.

          Терпіння, як і будь-яка чеснота, виховується в нашій любові до Бога — Бога, якому можна довіряти в усіх відношеннях і в будь-яких обставинах. Терпіння показує нашу любов до Бога. Ми можемо показати Богу свою любов через нашу терплячу стійкість, коли Він перевіряє справжність нашої віри: «Щоб ваша випробувана віра, куди цінніша від тлінного золота, яке вогнем очищають, була на похвалу, на славу й на честь – під час об’явлення Ісуса Христа,» (1 Петра 1: 7).

          Ключ до вірного послуху

          Терпіння полягає в тому, щоб любити Бога досить сильно, щоб сказати «Дякую» навіть за труднощі. Істинне терпіння змінює життя і несамовитого досвіду між народженням і небом — це смиренний дар, який ми пропонуємо Богу. І саме Він дозволяє нам пропонувати Йому цей подарунок.

          Павло говорить нам, що сила Його слави зміцнює нас усією силою «покріплені всякою силою завдяки його славній потузі, щоб осягнути всяку витривалість і довготерпеливість із радістю» (Колосян 1:11). В кінцевому рахунку, терпіння — це воскреслий Христос, що живе в нас, коли ми проголошуємо: «Якщо у мене є Ісус, —  у мене є все, що мені потрібно».

          Переклад і адаптація Наталії ПАВЛИШИН

           

          Читай також

        • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
        • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
        • У пошуках крихти надії
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"