4 духовні якорі, які допоможуть вистояти в життєвих бурях

Читай також

  • Ознаки зла
  • Священників УГКЦ Івана Левицького та Богдана Гелету звільнили з російського полону
  • «Усмішка української молоді є надією вашого народу», – брати Taize Блаженнішому Святославу
        • 4 духовні якорі, які допоможуть вистояти в життєвих бурях

          Я провела останні п’ять років свого життя в урагані проблем зі здоров’ям, фінансовій хуртовині та заворушеннях у стосунках. Серед цих циклонів. Вивчаючи істини, записані на священних сторінках Біблії, я знайшла божественне напрямок і світ.

          У заключних розділах книги Діяння апостолів можна знайти надзвичайну і захопливу історію, яка описує лютий шторм на Середземному морі. Павло був у полоні на кораблі, що прямував до Риму, і цей корабель били зустрічні вітри та бурхливі хвилі. Після двох тижнів боротьби зі злим тайфуном, ось що говорить нам Слово Боже:

              «Тоді, побоюючися, щоб не наскочити десь на якісь підводні скелі, ми кинули чотири котви з корми і вичікували, щоб настав день» (Дії 27:29).

          Коли я читала цей вірш в один складний день, Святий Дух промовив до мене і звелів мені кинути чотири якорі в воду, а потім очікувати світанку. В мене виникло питання: «Яких чотири якорі мені потрібно кинути?» Як і очікувалося, Святий Дух швидко відповів, і я кинула чотири якорі, які дозволили мені протистояти безперервним хвилях і штормовому вітрові.

          1. Боже Слово.

          Першим якорем, який захищає моє життя від нерівної берегової лінії обставин, є Слово Боже. Вічна істина, божественна мудрість і незмінна цілюща сила, які можна знайти на священних сторінках Біблії — все це мій основний якір захисту. Ви ніколи не пройдете крізь шторм неушкодженими, якщо не відкриєте Біблії, а потім зануритися в неї!

          2. Прославлення.

          Другим якорем, який підтримує моє життя в жахливих мусонах, є вибір прославляти Бога навіть у шторм. Коли буря набирає силу на горизонті мого життя, і прогноз смертельний — я обираю прославлення Господа! Коли хвилі обставин загрожують накрити мене, а бурхлива течія загрожує затягти мене — я вибираю прославляти Його! Коли берегова лінія небезпечно скеляста, і я боюся за своє життя — я відкриваю свої уста і співаю Богу!

          Рішення кинути якір поклоніння глибоко в води, які оточують ваше життя, — це рішення, яке кожен віруючий повинен прийняти в найгірший момент свого життя — буду я з Богом, чи ні.

          3. Прихильність молитві.

          Мій третій якір — це відданість молитві. Я вважала за необхідне перестати говорити про свої шторми і замість цього почати молитися за них. Чому я повинна турбуватися про прогноз погоди, коли я служу Богові, який створив хмари, вітри і дощ? Чому я повинна стискатися від страху, коли мій Бог може сказати одне слово шторму і змусити його припинитися в одну мить?

          Молитва — це місце могутнього впливу і солодкого спілкування; молитва — це сила, яка змушує пекло тремтіти від страху, а небеса підніматися і радісно аплодувати.

          Я чула таке висловлювання: «Історія належить тим, хто молиться», і я знаю, що це правда. Молитва — це засіб, завдяки якому буде здійснена найбільша робота в нашому житті.

          4. Сила Святого Духа.

          Святий Дух завжди був частиною Божого плану для життя віруючого, так само як Ісус був частиною Божого плану для людства ще від початку часів. Після Свого воскресіння Ісус обіцяв, що, коли Він піде на небеса, щоб бути з Богом Отцем, Він пошле Святого Духа, щоб Йому бути тут на землі з нами.

          Ви ніколи не переживете жодного шторму в житті — великого чи маленького, якщо не задієте силу Духа Божого — і не дозволите їй змінити себе! Я виявила, що не можу пережити навіть мирні, звичайні дні без сили Духа.

          Таким чином, ось чотири важливих якорі, які можуть зберегти нас в будь-який шторм: Слово Боже, прославлення, молитва і Святий Дух.

          Переклад Наталія ПАВЛИШИН

           

          Читай також

        • Ознаки зла
        • Священників УГКЦ Івана Левицького та Богдана Гелету звільнили з російського полону
        • «Усмішка української молоді є надією вашого народу», – брати Taize Блаженнішому Святославу
          • Оціни

            [ratemypost]

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"

              Коментарі