Як Бог допомагає нам зростати у вірі: 6 етапів

Читай також

  • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
  • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
  • У пошуках крихти надії
        • Як Бог допомагає нам зростати у вірі: 6 етапів

          Чи знаєте ви, що Бог використовує досить передбачуваний процес, щоб виробити ваш характер? Я називаю його Шість етапів віри. Якщо ви не знаєте, як це відбувається, то будете збентежені, коли почнуть виникати проблеми. Ви будете дивуватися: «Чому це відбувається зі мною?»

          Але коли ви розумієте і взаємодієте з Богом ― у своєму житті і вірі ― ви зможете розвинути велику силу. Це як розтяжка м’язів, щоб зробити їх сильнішими.

          ЕТАП 1: МРІЯ

          Бог дає вам мрію: ідею, мету або прагнення. Кожне велике досягнення починається з Богом даної мрії. «А тому, хто може зробити куди більше за те, чого ми просимо або що ми розуміємо за діючою в нас силою» (Ефесян 3:20).

          ЕТАП 2: РІШЕННЯ

          Мрія не має цінності, поки ви не вирішите щось зробити для її здійснення. На кожних десять мрійників лише одна людина приймає рішення. Це момент істини, коли ви вирішуєте вкладати свій час, гроші, сили і авторитет ― і виходите із зони комфорту. Якщо ви хочете йти по воді, вам доведеться вийти з човна! «Тільки ж хай просить із вірою, без жадного вагання; бо хто вагається, той подібний до морської хвилі, що її здіймає і коливає на всі боки вітер.

          Така людина нехай собі не уявляє, що прийме щось від Господа; –

          людина з подвійною душею, непостійна у всіх своїх дорогах.» (Якова 1: 6-8).

          ЕТАП 3: ЗАТРИМКА

          ЗАВЖДИ існує проміжок часу, перш ніж ваша мрія стане реальністю. Бог використовує цей період очікування, щоб навчити нас довіряти Йому. Пам’ятайте: затримка ― це не відмова. Зрілість ― це розуміння різниці між «ні» і «покищо немає».

          Бог каже: «Бо це видіння – на означений час. Воно віщує про кінець, і не обмане; та хоч би й забарилось, ти його жди: воно бо збудеться напевно, не спізниться»(Авакум 2: 3).

          ЕТАП 4: ТРУДНОЩІ

          На цьому етапі починають з’являтися проблеми. Зазвичай, вони діляться на дві категорії: критика і обставини. Не хвилюйтеся! Все це частина Божого плану. «Ви тим радійте, навіть якщо тепер треба трохи посумувати в різних досвідах,

          щоб ваша випробувана віра, куди цінніша від тлінного золота, яке вогнем очищають, була на похвалу, на славу й на честь – під час об’явлення Ісуса Христа» (1 Петра 1: 6-7).

          ЕТАП 5: БЕЗВИХІДЬ!

          Ваша ситуація посилиться з важкої до неможливого! Ви опинитеся в глухому куті; ви прийдете до кінця. Ситуація виглядатиме безнадійної. Вітаю! Ви на межі дива. Вірте Богу.

          «Ми бо не хочемо, брати, щоб ви не знали про нашу скорботу, яку ми пережили в Азії: ми були над міру й над силу так пригнічені, що не мали вже надії і жити.

          Ми, дійсно, мали самі в собі присуд смерти, щоб надіялися не на самих себе, а на Бога, який воскрешає мертвих» (2 Корінтян 1: 8-9).

          ЕТАП 6: ПОЗБАВЛЕННЯ!

          Бог пошле надприродну відповідь. Все стане на свої місця чудесним чином! Бог любить перетворювати розп’яття у воскресіння, щоб показати Свою велич. «Надійсь на Господа, будь мужній; нехай буде відважне твоє серце, і надійсь на Господа!» (Псалми 26:13).

          Переклад Наталії ПАВЛИШИН

           

          Читай також

        • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
        • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
        • У пошуках крихти надії
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"