Молитва чи праця на добро: що важливіше

Читай також

  • Владика Венедикт: «Якщо ми уповаємо на Бога, то можемо йти через будь-які обставини»
  • Молись так, щоб отримати від Господа благодать
  • Коли варто починати вчити дітей молитися?
        • Молитва чи праця на добро: що важливіше

          Для нас, християн, часто постає дилема між тим, щоб молитися і між тим, щоб щось робити. Ми самі собі можемо закидати й інші нам, що ми нічого не робимо. Іноді час в молитві сприймаємо, як змарнований час, бо, вважаємо, що за той період можемо щось добре зробити. Але що?

          Здавалося б, скільки в житті ми робимо добра. А потім з’ясовується, що воно не було потрібне ні Богові, ні нам, ні людям. Тому можемо думати, що щось є добре, але воно не є правдивим добром. Це нам на той момент виглядало добром. Та потім з’ясовується, що ми витратили час, здоров’я, гроші і нікому це не було потрібне.

          Тому молитва ― це час, коли ми пізнаємо, що є правдивим добром для Бога, для нас , і для людей. У молитві ми розпізнаємо Божу волю, а Він знає, що для нас є найкраще. Тож час на молитву ― це ніколи не втрачений час, а ― найважливіший.

          Бо в молитві ми розпізнаємо, як реалізовуємо своє життя. Саме молитва дає нам світло для розуміння того, що маємо робити. А не просто займатися тими чи іншими справами.

          Папа Пій ХІІ говорив про єресь активізму. Ми хочемо бути активними. Та наша активність повинна випливати з молитви. І в той час, коли не знаємо, як діяти ― молімося. Молитву і працю, молитву і діяльність ніколи не можна протиставляти один одному. Та коли дивитися на наше життя, ми достатньо багато працюємо. Впродовж дня, тижня, місяця, року ми багато часу проводимо в роботі, але дуже мало в молитві. Та саме молитва дає нам можливість розпізнавати, яку саме працю маємо виконувати, чого Бог очікує  від  саме в цей момент життя.

          Підготувала Наталія ПАВЛИШИН

           

          Читай також

        • Владика Венедикт: «Якщо ми уповаємо на Бога, то можемо йти через будь-які обставини»
        • Молись так, щоб отримати від Господа благодать
        • Коли варто починати вчити дітей молитися?
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"