Чи може Бог відповісти на наші фінансові проблеми?

Читай також

  • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
  • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
  • У пошуках крихти надії
        • Чи може Бог відповісти на наші фінансові проблеми?

          Нинішня епідемічна криза викликає фінансову тривогу у людей по всьому світу. Можливо, в Біблії ми можемо знайти відповідь на свої переживання?

          Швидке читання Євангелія в пошуку привабливих моментів, схожих на рекламні матеріали, може спричинити розчарування. Ісус не обіцяє достатку благ, життя без хворіб без зобов’язання працювати. Звичайно, наш Отець турбується про наші потреби. Крім того, тільки Він знає, що нам найбільше потрібно.

          Ось чому Бог своєю добротою хоче позбавити нас головної турботи ― турботи про наші надмірні бажання. Ісус зцілює нас від двох причин тривоги, яка зупиняє Його дію в нашій душі.

          Ісус викликає в нас інші тривоги

          Через первородний гріх нас супроводжує страх повністю довіритися Богові. Інстинктивно ми боїмось, що Бог нами не надто турбується. Нещастя, що падають на нас, нічого не вирішують. Що робити тоді? Тільки Любов може усунути цю недовіру.

          Перегляньте фільм «Титанік» ще раз: катастрофа не забирає в Рози довіру. В темному океані матеріалістичного світу хвилі нашого напруження розбиваються об серце Воскреслого. «Через Святого Духа, що вилився в наші серця», Ісус дарує нам глибокий спокій. Його божественне співчуття перебуває в Його люблячому серці.

          Та в цьому дарі неможливо уникнути хреста. Бо другий страх, від якого Ісус звільняє нас, ― надмірної прив’язаності до матеріальних благ цього світу. Непомірні бажання викликають у нас зайву тривогу. Тим часом будь-яка нестача, яку нав’язує наше життя, часто призводить до найбільшої радості!

          У відповідь на наші фінансові тривоги Ісус прагне викликати в наших серцях інші турботи: «Шукайте перше Царство Боже та його справедливість, а все те вам докладеться» (Матея 6:33). Коли ми дотримуємось цієї рекомендації, Бог дає багато. Починаючи від себе. Навіть хрест перетворюється на Нього.

          Переклад Наталії ПАВЛИШИН

           

          Читай також

        • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
        • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
        • У пошуках крихти надії
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"