Чи мають прокляття вплив на наше життя?

Читай також

  • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
  • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
  • У пошуках крихти надії
        • Чи мають прокляття вплив на наше життя?

          Серед запитань до священників можна почути дуже нерідко про те, чи мають прокляття, заклинання, зламані клятви вплив на наше життя. Відповідає отець Ремігіуш Жеслав.

          Насамперед, людина віруюча має владу над злим духом, над будь-яким прокляттям, закляттям, клятвою. Євхаристія, яку приймаємо, сам Ісус Христос, який живе в нашому серці, має більшу силу, ніж будь-хто інший.

          Проблема в тому, що ми не віримо Богові, але віримо демонові. І у цьому джерело усіх наших проблем. Бо коли ворожка каже нам, що нам “пороблено”, що нас хтось прокляв – ми віримо в це. А коли Бог каже, що Він – Всемогутній, ми сумніваємось.

          Кожне благословення, яке ми приймаємо, має владу над будь-яким прокляттям. Коли отримуємо благословення від священника – отримуємо благодать і силу Святого Духа. Питання в тому, чи ми приймаємо це благословення.

          Якщо з вірою йдемо до Причастя – жодна дія злого духа не має над нами влади. Питання знову – чи робимо це з вірою?

          Ми не повинні боятися ніяких речей, які не мають більшої влади, ніж Божа. Бо тільки ми починаємо цього боятися, одразу ж надаємо їм сили і влади у своєму житті. Так, це правда. Як тільки починаєш вірити в те, що говорить тобі ворожка, надаєш тому значення і справжньої сили.

          Щира сповідь, близькість з Богом, молитва – ось те, що нас зцілює і зміцнює.

          Багато людей звертаються до екзорцистів. Однак жоден екзорцист не буде вести замість тебе твого духовного життя – молитва, піст, участь у Тайнах. Ми мусимо дбати про щоденний розвиток стосунків з Богом. Тут немає жодних чарівних пігулок. Екзорцист допоможе вирішити якусь проблему, але далі має йти молитовне духовне життя.

          На жаль, дуже часто, коли нам щось в житті не вдається, ми починаємо вбачати у тому дію злого духа, замість того, щоби побачити в тому можливу дію або волю Божу.

          Якщо віруюча людина повторює собі: “Я вірю в Бога, Його силу, любов, милосердя. Ненавиджу гріх і прагну бути з Ісусом завжди” – зло не має підступу до неї.

          Бог є більший над злим, пам’ятаймо!

          Підготувала Тетяна Трачук за відеоблогом

           

          Читай також

        • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
        • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
        • У пошуках крихти надії
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Учасник команди ДивенСвіт:)

              Коментарі

              • Юрій    13.10.2020 о 16:51

                Це те про що сказав Ісус Христос.Пізнаєте істину і істина зробить вас вільними.