6 Божих обіцянок для нас, коли ми пригнічені

Читай також

  • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
  • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
  • У пошуках крихти надії
        • 6 Божих обіцянок для нас, коли ми пригнічені

          Незважаючи на труднощі, ми, християни, повинні пам’ятати про Божі обіцянки для нас. І з Божого слова ми мусимо черпати сил.

          1. Коли розриваються відносини, від сварок або ворожнечі темніє наш світ під горою стресу, зодягнений в любов Ісус дає нам досконалий подарунок: “Мир залишаю вам, мій мир даю вам; не так, як світ дає, даю вам його. Хай не тривожиться серце ваше, і не страхається!” Йн.14, 27.

          Спокій, який приходить, коли все добре, дочасний. Мир, який ми отримуємо від інших, хибний. Але мир Божий, коли панує розруха, правдивий, глибокий і постійний.

          2. Коли страх опановує нас, Бог каже: “Не бійся, бо я з тобою! Не тривожся, бо я – Бог твій! Я додам тобі сили, я тобі допоможу, підтримаю тебе переможною правицею моєю” Іс. 41, 10.

          Якщо Він підтримає нас, ніщо не змусить нас впасти. Якщо Він – Бог, Господь всього сущого, то щоб не сталося, це не змінить Його обіцянки. Якщо Він дійсно Всевишній Бог, то всі прийдешні зміни зустрінуть нас у безпеці і впевненості в Його захисті.

          3. Коли щодня новини з усіх змі змушують нас втрачати спокій, ми чекаємо і надіємось, що Бог все-таки змінить цю ситуацію на краще. “О Господи, удосвіта ти голос мій почуєш, удосвіта буду молитися до тебе й виглядати” Пс. 5, 4. Ми покладаємо всі свої надії на Господа, вірячи, що Його милосердя безмежне.

          4. Коли напруга наповнює повітря через невпевненість в завтрашньому дні, ми пам’ятаємо, що Бог вже присутній у всіх наших завтрашніх днях. “Звірся на Господа всім твоїм серцем, не покладайсь на власний розум. У всіх твоїх путях думай про нього і він твої стежки вирівняє. Пр. 3, 5-6.

          5. Коли стан наших фінансових справ гіршає, Бог каже до нас: “Погляньте на лілеї як ростуть: не працюють і не прядуть, а, кажу вам, що навіть Соломон у своїй славі не вдягався так, як одна з них. Коли, отже, траву на полі, що сьогодні стоїть, а завтра буде кинута до печі, Бог отак одягає, то скільки більше вас, маловіри! І не побивайтесь, що вам їсти та що пити, і не клопочіться! Бо того всього шукають народи цього світу; Отець же ваш знає, що вам воно потрібне. Отож, шукайте його Царства, а це вам додасться” Лк. 12, 27-31.

          Тривога виникає тільки тоді, коли ми забуваємо, що Бог знає. Він знає, що нам потрібно, чого нам не вистачає і чого ми бажаємо. Наші «бажання» можуть бути останніми, але наші потреби – це те, що Він задовольняє в першу чергу. У чому секрет їх отримання? Шукати Бога перш за все.

          6. Якщо те, з чим ми стикаємося, здається неможливим. Якщо те, що ми спробували зробити, ні до чого не призводить. І навіть те, що інші зробили для нас, не принесло ніяких результатів, Боже нагадування як ехо озивається в Євангелії від Матея 19:26: “Ісус глянув на них пильно й мовив: “У людей це неможливо, Богові – все можливо.”

          Ця обіцянка приносить світло надії в наше Різдво. Кращий подарунок для себе – це віра, справжня віра в те, що якщо все можливо з Богом, то і вирішення нашої ситуації теж.

          Підготувала Тетяна Трачук

           

          Читай також

        • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
        • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
        • У пошуках крихти надії
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Учасник команди ДивенСвіт:)